MEB’E BÜYÜK PATRON

MEB’E BÜYÜK PATRON

Milli Eğitim Bakanlığının “ Büyük” danışmanı Eğitimcilerin patronu olacak.

Milli Eğitim Bakanlığında taşlar yerine oturmaya başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğüne yaptığı atamadan sonra yeni ekibinide yavaş yavaş belirliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne NİMET Çubukçu’nun siyasi danışmanlığını yapan, şu andada Ömer DİNÇER’in sağ kolu olarak lanse edilen Yusuf Büyük geliyor.

Ömer Dinçer’in MEB Bakanı olmasının ardından Nimet Çubukçu döneminde çalışan çok aktif iki danışman Yavuz Bey ve Timur Beyi uzaklaştırması ve Nimet Çubukçunun sağ kolu olarak siyasi danışmanlığını yapan Yusuf Büyük’ü yine en güçlü danışmanı olarak yanında tutan Ömer Dinçer’in, Meb’de en kritik noktaya Yusuf Büyük’ü getireceği ve kararnamesinin bu hafta içerisinde yazılmasının beklendiği bilgisi bakanlık koridorlarında yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

Milli Eğitim kökenli olan Yusuf Büyük, Nimet Hanım döneminde Bakanlıkta yapılan tüm kritik atamaların baş mimarı olarak gösteriliyordu. Hatta Nimet Çubukçu’ya gider ayak 76. madde şube müdürü atamalarını yaptıran kişi olarak lanse edilen Yusuf Bey’in , 76. madde ille şube müdürü olarak kuzeninin atamasını yaptırdığı bilgisi de kamuoyunda sıkça dillendirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığında, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ( Personel Genel Müdürlüğü) Yusuf Büyük’ün atanmasına en çok eğitim camiası sevinecek. Yusuf Bey gibi kariyer ve liyakat sahibi bir bürokratın  İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü makamına oturması en çok eğitimcilere yarayacaktır.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Ömer DİNÇER’in , Yusuf Büyük’ü getirmesi durumunda, yıllardır sorunların yaşandığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğündeki sorunların kısa vadede çözülmesi bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığının her dönemdeki büyük danışmanı Yusuf Bey’in bu makamı dolduracağından şüphemiz yoktur. Ömer DİNÇER’in bu genel müdürlük için Yusuf Bey’i düşünmesi ise mükemmel bir karardır.

Yusuf Beye yeni görevinde canı gönülden başarılar diliyoruz.

 

Gencay TÜFEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum