MEB’e Akılalmaz Sorular

MEB’e Akılalmaz Sorular

İnternet üzerinden bakanlığa ulaşan soru ve talepler hem güldürüyor hem düşündürüyor.

Son yıllarda e-devlet uygulamaları sayesinde vatandaşların taleplerini elektronik ortamda cevaplamaya çalışan devlet kurumlarına birbirinden ilginç soru ve istekler geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ne gelen talep ve soruların bazısı ise hayrete düşürüyor.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz bakanlık yetkilileri, her ne olursa olsun vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırdıklarını veya ilgili birime ulaştırdıklarını kaydettiler.

Bakanlığa gelen ilginç istekler arasında devamsızlığı çok olan bir lise öğrencisinin “Ortalığı sel götürüyor. Okula gidemeyeceğim. Okulları tatil edemez misiniz” talebi dikkat çekiyor. “Tavuk mu yumurtadan çıkar, yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?” “Truva savaşının sonuçları nelerdir?” gibi daha birçok gereksiz soruya muhatap olan bakanlık yetkilileri yine de bu sorulara cevap vermekten geri durmuyor.

Kimi vatandaşların ise Bülent Ecevit'in eğitim durumunun ne olduğunu sorduğu, bazısının da Türkiye'nin Filistin politikasının ne olduğunu MEB'e sorduğu öğrenildi.

Dünyadaki teknolojik gelişmelere paralel olarak Türkiye'deki vatandaşların internet kullanımının artması devlet kurumlarına gelen başvuruların artmasını da sağladı.

Buna göre 2006'da bakanlığa elektronik ortamda bilgi edinmek için 64 bin 942 başvuru yapılırken 2010'da bu rakam 113 bin 138'i buldu. Son 5 yıl içinde ise Bakanlığa yapılan başvuru sayısı yaklaşık 500 bine ulaştı.
Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.