MEB’den Sınavlar Hakkında Duyuru

MEB’den Sınavlar Hakkında Duyuru

MEB'den Sınavlar Hakkında Duyuru

-SBS sınavına katılacak 7.ve 8. Sınıf öğrencileri için 7-25 Mart   2011 tarihleri arasında ilgili bankalara sınav giriş ücretinin yaptırılması başvuru için yeterli olmaktadır.

2-PYBS’ ye ve YİBO’ ya katılacak öğrenciler için sınav ücreti alınmamakta olup bireysel başvuru sayfasından 14-25 Mart 2011 tarihleri arasında başvuru yapmaları ve başvuruların okul müdürlüklerince  onaylanması gerekmektedir.

3-2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren öğrencilerden sınav ücreti alınmayacağından bu durumda olan öğrenciler için  e-Okul’ da ilgili alanın işaretli olması yeterli olacaktır. İşaretli öğrenciler başvuru bitiminde toplu olarak aktarılacaktır.

4-Ücretli sınavlar için ödeme yapan öğrencilerin bilgileri bankalardan  alınırken, e-Okul sisteminde yoğunluk oluşturmaması için geceleri ve hafta sonları dahil 3 saatte bir aktarılmaktadır.

5-Polis Koleji Aday Belirleme Sınavına katılmak isteyen öğrenciler için başvuru yapılması ve başvurunun okul müdürlüğünce onaylanması gerekmektedir.

6-Başvuru yapan öğrenciler okul müdürlüklerince Sınav İşlemleri bölümünde bulunan raporlardan izlenebilir ve onay durumları görülebilir.

7-Öğretmen çocuğu (657 sayılı kanuna  tabi sözleşmeli öğretmenler dahil) kontenjanından başvurmak istediği halde kontenjan türü kapalı  gelen öğrencilerin, öğretmen olan anne ya da babasına ait bilgiler e-Okul, anne/baba bilgileri bölümünden ve İLSİS-Özlük modülünden kontrol edilmelidir. Öğretmen kadrosundan emekli olduğu halde sistemde görülmeyenler varsa Özlük-Eksik Personel Bildirimi bölümünden bilgi girişi yapılabilir.

8-Milli Eğitim Müdürlükleri il genelinde yapılan başvuruları “Merkezi Sistem Sınav Başvuruları” raporundan izleyebilirler.

9-Onaylanan bir başvuruda değişiklik istenirse Okul Müdürlüğü tarafından onaylama yapılan ekrandan “Başvuruyu değişiklik için aç” bölümü kullanılmalı ve başvururken yapılan işlemler Bireysek Başvuru ekranından itibaren yeniden yapılmalıdır.

10-Başvuru süreci tamamlanmadan yapılacak olan tüm kontroller (başvuran, başvurmayan, onaylanan,onaylanmayan) yapılmalıdır. Süre bitiminde ilgili tüm ekranlar kapatılmaktadır.

Okul müdürlükleri ve öğrenciler başvuru takvimi konusunda sürekli bilgilendirilmelidir

memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.