MEB'den 'RAİLVET Projesi'

MEB'den 'RAİLVET Projesi'

MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Acır, '"Proje kapsamında raylı sistemler teknolojisi alanı işletme modüllerinin revize edileceğini belirterek, ''Proje ortakları arasında raylı sistemler alınında verilen mesleki eğitim konusunda ortak bir yaklaşıma u

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen ''Raylı Sistemler Teknolojisi İşletme Modüllerinin Revizyonu ve Avrupa Kredi Transfer Sistemine Uyarlanması (RAİLVET) Projesi''nin açılış toplantısı yapıldı.   

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır, bir ülkenin ekonomisinin gelişmesinin yüksek nitelikli insan gücüne sahip olmasına bağlı olduğunu belirterek, ''Türkiye ekonomisinin gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmesi mesleki ve teknik eğitim alanında iyi eğitim almış, teknolojiyi özümsemiş insan gücünün varlığıyla mümkün olabilecektir'' diye konuştu.        

Mesleki teknik eğitimin pahalı bir eğitim türü olduğunu ifade eden Acır, bu eğitim türünün yaygınlaştırılmasına öncelik verilmesinin önemine değindi.        

Raylı Sistemler Teknolojisi alanına yoğunlaşılarak projeler yürütüldüğünü anlatan Acır, Türkiye'de Raylı Sistemler Teknolojisi alanına yönelik eğitimin İstanbul, Eskişehir, Sivas, Erzincan, Sakarya, Ankara, Malatya'daki 7 Anadolu meslek lisesinde yürütüldüğünü söyledi.        

Bu alanda verilen eğitim-öretimin geliştirilmesinde, başta Ulaştırma Bakanlığı ile TCDD Genel Müdürlüğü olmak üzere, ulusal ve uluslararası kurumlardan önemli destekler alındığını belirten Acır, 2005-2007 yılları arasında İspanya, Fransa, Slovakya ile raylı sistemler teknolojisi alanında öğretim programı geliştirme projesi yürüttüklerini anımsattı.        

İki yıl süreli projenin ortakları arasında TCDD ile Hak-İş'in de bulunduğunu belirten Acır, ''Proje kapsamında raylı sistemler teknolojisi alanı işletme modülleri revize edilecek, Avrupa kredi transfer sistemi planlanacak. Özellikle proje ortakları arasında raylı sistemler alınında verilen mesleki eğitim konusunda ortak bir yaklaşıma ulaşılacak, ülkeler arasında hareketlilik sağlanacaktır'' diye konuştu.        

ntvmsnbc

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.