MEB'den Ortak Sınav Talimatı: O öğrenciler sınavlara dahil edilmeyecek!

MEB'den Ortak Sınav Talimatı: O öğrenciler sınavlara dahil edilmeyecek!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerine devam eden eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler arasında ortaokul ve lise öğrencileri sınavlara girecek. Peki bu sınavlara hangi öğrenciler katılmayacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğrenimine devam eden ortaokul ve lise öğrencilerinin tamamı 30 Ekim ve 8 Kasım tarihleri arasında ortak sınavlarına girmiş olacaklar.

O öğrenciler ortak sınavlara katılmayacak!
Yukarıda belirtilen tarihlerde ortak sınavlara girecek olan öğrencilerin ders yoğunluğu artacak. Bu kapsamda belirtilmiş olan sınav tarihleri dikkate alındığında Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla ilan edilecek 2 günlük resmi tatilden dolayı geçmiş yıllara kıyasla öğrenciler daha az zamanda daha fazla sınava girmiş olacaklar.

Bununla beraber okullarda kaynaştırma ve bütünleştirme yoluyla öğrenim gören öğrenciler ortak sınavlar kapsamında herhangi bir sınava katılmayacak.

Öğrencilerin sınıfta bırakılması mümkün değil!
Söz konusu öğrenciler öğretmenleri tarafından hazırlanacak olan sınavlara katılacaklar. Bu öğrencinin sınavları da aynı şekilde öğretmenleri tarafından okunacaktır. Sınavlarda bulunan kaynaştırma ve bütünleştirme eğitimi öğrenim gören öğrencilerin herhangi bir suretle sınıfta bırakılmaları da mümkün değildir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il geneli ve ülke genel uygulanacak olan sınavlara söz konusu öğrencilerin katılımı olmayacaktır. Bahsi geçen öğrencilerle ilgili olarak ilgili merkezi sınavlara girmedikleri konusunda tutanak tutularak sınav dosyasında ilgili alanda söz konusu tutanaklar saklanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.