MEB'den Moda Açılımı

MEB'den Moda Açılımı

Kız Meslek Liseleri Türkiye Moda Yarışması Düzenliyor

Moda Yarışması Düzenliyor

Kız Meslek Liseleri Türkiye Moda Yarışması Düzenliyor



Millî Eğitim Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde "SKİLLS TÜRKİYE" Türk Becerileri Organizasyonu oluşturulmuş ve 18–20 Eylül 2008 tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenen EuroSkills 2008 yarışmasına ülkemiz SkillsTürkiye Takımı 36 yarışmacı ile katılmıştır.



Ülkemizde; meslekî ve teknik eğitim alanında yetişen meslek elemanlarının, endüstrimiz ve sektörümüzde çalışanların yetenek ve becerilerinin ölçülmesi, ülkemizin Avrupa'ya entegrasyonunun sağlanması ve 2009 Kanada'da yapılacak olan VVorldSkills (Dünya Beceri Olimpiyatları) yarışmalarına moda alanında katılacak yarışmacıları seçmek, mesleki ve teknik eğitim sistemimizin kalitesinin arttırılması ve gelişmesinin desteklenmesi, tüm sektörde çalışanların becerilerinin ölçülmesi ve ülkemizin Avrupa'ya entegrasyonuna katkı sağlayacağı düşüncesiyle çoğu sektörlere örnek olacak bir yarışmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizde de EuroSkills ve WorldSkilIs yarışma kategorileri konularında yarışmalar organize edilmeye başlanacaktır.



Bu anlamda yarışmaların ilki olan moda alanında yarışmanın gerçekleştirilmesi için 11 Olgunlaşma Enstitüsü koordine edilmiş ve "Meslekî ve Teknik Eğitimde Ölçmeye Dayalı Türkiye Moda Yarışması" Projesi hazırlanmıştır.



Millî Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü 30.12.2008 tarih ve 5425 sayılı, “Türkiye Moda Yarışması” konulu yazılarına göre,



Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 12 Olgunlaşma Enstitüsü koordinesinde "Türkiye Moda Bölge Yarışması"nın gerçekleştirilebilmesi için; 11 ilde bulunan Olgunlaşma Enstitülerinde Türkiye Moda Yarışması Bölge Ofisleri (TMYBO) kurulacak ve "Türkiye Moda Yarışması Bölge Yürütme Ekipleri oluşturulacaktır.



Yarışmaya yönelik organizasyon, hazırlık ve tüm faaliyet çalışmaları bu ekipler tarafından bölge ofislerinde yürütülecektir.



"Türkiye Moda Yarışması"nın ilk aşaması olan bölge yarışmalarında Türkiye Moda Yarışması Bölge Yürütme Ekiplerinin görev ve sorumlulukları ise şunlardır;



1-Öncelikli olarak, Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ve diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak,

2-Yarışma sürecini plânlayarak, plâna uygun yürütülmesinin sağlanıp sonuçlanmasını temin etmek,

3-Olgunlaşma enstitülerinin sorumluluk alanındaki illerin resmi kurum ve kuruluşları, STK'lar, moda sektörüyle ilgili işletme ve kişileri bilgilendirme gerekli iletişimi kurarak yarışmaların bu kurum, kuruluş ve kişilerce desteklenmesini sağlamak,

4-Yarışma ofislerinin çalışma koşullarını belirlemek, düzenlemek, izlemek ve değerlendirmek,

5-Yarışma alanını yarışmanın niteliğine uygun olarak düzenlemek,

6-Yarışma için gerekli bütçenin kaynaklarını oluşturmak ve sponsorların desteğini sağlamaktır.



2009 Ocak ayı içerisinde Ankara' da; Türkiye Moda Yarışması Bölge Yürütme Ekiplerinin

Yarışma Teknik Sorumluları, Yarışma Marketing ve Halkla İlişkiler Sorumluları ve EuroSkills 2008 yarışmasında Moda Alanı katagorisinde görev alan yabancı hakemlerin de katılacağı 5 günlük Çalıştay düzenlenecektir.



Söz konusu Çalıştay;



1-Çalıştayın ilk 2 gününde yabancı uzmanlar tarafından Yarışma Teknik Sorumluları/ Başhakemler teknik bilgilerle donatılacak ayrıca, ölçmeye dayalı yarışma tekniği, eleme kriterlerinin belirlenmesi yarışma şartnamesinin hazırlanması,



2-Yarışma Marketing ve Halkla İlişkiler Sorumlularıyla afiş, broşür, başvuru formu, sertifika belgesi, yaka kartları (yönetici, hakem, yarışmacı, güvenlik vb. görevliler) v.b tüm basılı materyallerlerin kararlaştırılması,



3-Okulların web sitelerine Türkiye Moda Bölge Yarışması ile ilgili tüm konuları içerecek bir bölüm hazırlanması, EuroSkills ve WorldSkills web sitelerine erişimlerinin sağlanması, yarışmacıların ilk ve son başvuru tarihlerinin kararlaştırılması, ön eleme tarihinin belirlenmesi, Bölge Final Yarışmalarının tarihinin ve katılacak yarışmacı sayısının tespit edilmesi, birinci, ikinci ve üçüncülere verilecek ödüllerin belirlenmesi hususlarını kapsayacaktır.



Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünce bölgelerdeki çalışmalar izlenecek ve gerekli yönlendirilmeler yapılacaktır.



Yarışma ile ilgili genel kurallar ve uygulama esasları, duyurular http://ktogm.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.



Bölge yarışmalarında seçilen birincilerin katılacağı Türkiye Moda Yarışması finalinin birincisi, 2009 yılında Kanada'da yapılacak WorldSkills'de (Dünya Beceri Yarışması) moda katagorisinde Türk takımında yarışmacı olarak yer alacaktır.



Bu organizasyonuna tüm kamu kurum ve kuruluşların, mesleki ve teknik eğitim veren kurumların, sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının katılım ve sponsorluk desteğinin sağlanması gerçekleştirilecektir.



Millî Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü 30.12.2008 tarih ve 5425 sayılı, “Türkiye Moda Yarışması” konulu yazıları için tıklayınız.


www.memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.