MEB'den Kasım ve Nisan Seminerleri Kararı: Yüz Yüze Yapılacak!

MEB'den Kasım ve Nisan Seminerleri Kararı: Yüz Yüze Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığında, ara tatiller ilk defa Ziya Selçuk döneminde gelmişti. Bu minvalde Kasım ve Nisan aylarında uygulanan 1 haftalık ara tatillerde öğrenciler dinlenirken öğretmenler ise seminer alıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığında, ara tatiller ilk defa Ziya Selçuk döneminde gelmişti. Bu minvalde Kasım ve Nisan aylarında uygulanan 1 haftalık ara tatillerde öğrenciler dinlenirken, öğretmenler ise seminer alıyorlar.

Özellikle pandemi döneminde alınan karara göre Kasım ve Nisan aylarında uygulanan seminer döneminde öğretmenlerin online olarak eğitim almaları sağlanmıştı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bu uygulama iptal edilmiş, gelen tepkiler üzerine tek seferlik olmak üzere uzaktan yapılması sağlanmıştı. Nisan 2024 seminerleri ise Kurban Bayramı Tatili haftasına denk geldiğinden yine uzaktan yapılmıştı.

Milli Eğitim Bakan Yusuf Tekin, Kasım ve Nisan aylarında seminerlerin tekrar yüz yüze yapılacağını ifade etti. Öğretmenlerin şimdiden bu duruma göre hareket etmeleri isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.