MEB'de Yönetici İsrafı Yok!

MEB'de Yönetici İsrafı Yok!

MEB'de Yönetici İsrafı Yok!

Bu yazı; “HEM, Mesleki Eğitim, Öğretmenevi ve ASO lar da mevcut yönetici kadroları ile ilgili yeniden yapılandırma çalışmaları başlatılmalıdır.” konulu haber üzerine kaleme alınmıştır.

Hatırlanacağı gibi benzer haberler bir süre önce de gündeme getirilmiş, biz bu konuya yine itiraz etmiştik.

Bu teklife neden itiraz ediyoruz?

1. HEM, Mesleki Eğitim, Öğretmenevi ve ASO'lar, çalışma şartları olarak farklı özellik göstermektedir.

Bu kurumlarımız bir kere tam gün / tam yıl esasına göre faaliyet göstermektedir.

Yani bu kurumlarda görev yapan yönetiicler çoğunlukla hafta içi geç vakitlere kadar hizmet vermektedir. Haftasonları ise neredeyse yoktur. Ya nöbet, ya görev ya da başka bir konu gereği yöneticiler neredeyse 7/24 hizmet etmektedirler.

Sorun bu kurumlarda görev yapan yöneticilerin ekders ücretlerinin fazlalığı değil, diğer kurumlarda görev yapan yönetiiclerin az ekders alma sorunudur.

2. Bu kurumlarda yöneticilerin sayısı konusu da kamuoyuna yanlış aksettirilmektedir. Bilindiği gibi Halk Eğitim Merkezlerinde bulunan Müdürbaşyardımcılığı kadroları MEB tarafından kaldırılmıştır. Şu anda çoğu Halk Eğitim Merkezi 2 müdür yardımcısı ile görev yapmaktadır.

Mesleki Eğitim Merkezlerinde de durum farklı değildir.

Öğretmenevlerinde ise esas sıkıntı "Yönetici eksikliği"dir. Çünkü, bu kurumlarımızda 1 Müdür, 1 Müdür yardımcısı kadroları bulunmaktadır. Düşünün 24 saat hizmet veren bir kurumda sadece 2 yönetici bulunmaktadır.

3. Diğer eğitim kurumlarımızda eksik yöneticilerin bulunduğu konusuna biz de katılıyoruz. Ancak bu konuda MEB tarafından yapılacak bir düzenleme ile sorun basitçe giderilebilir.

4. Haytaboyu öğrenme genel müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda bir birleşme olması demek, "Hayat Boyu Öğrenmeyi" rafa kaldırıyoruz demektir.

Halk Eğitim Merkezlerimiz başta okuma-yazma kursları olmak üzere, onlarca alanda eğiitm vermektedir. Bu kurslardan milyonlarca kişi yararlanmaktadır. Ayrıca, özellikle kırsal diyeceğimiz küçük yerleşim bölgelerinde bu kurslar sayesinde kadınlarımız, kızlarımız, gençlerimiz... eğitim almaktadır.

Mesleki Eğitimi güçlendirme çabalları içerisinde olduğumuz dönemde, bu tür düzenlemelere gitmek, mesleki eğitime indirilecek en büyük darbe olacaktır.

Öğretmenevleri ise, öğretmen olarak kalan neredeyse son kalemizdir. Özellikle küçük yerleşimlerde, terör tehlikesi olan bölgelerde vs. olmazsa olmazımızdır.

Sonuç olarak, "yönetici israfı" iddiası  gerçekleri yansıtmamaktadır.

Sorun olan konu; MEB'deki bir çok kurumda yönetici eksikliği konusudur.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.