MEB’de Yeni İl Müdürleri Kimler Olacak?

MEB’de Yeni İl Müdürleri Kimler Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda sayın Ömer DİNÇER'in göreve gelmesiyle birlikte büyük bir değişim başladı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nda sayın Ömer DİNÇER’in göreve gelmesiyle birlikte büyük bir değişim başladı. Bu değişim faydalı olup olmayacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz. Bu değişim ile birlikte MEB merkez teşkilatında üst düzey bürokratlar genel olarak eğitim camiası dışından eski kaymakam. hukukçu, işletmeci, vb.ler arasından seçildi. Bazı genel müdürlüklere de akademisyenler getirildi.

             Geçen hafta sayın bakanın 54 il müdürünü görevden alacağız açıklamasının ardından şimdi de yerlerine kimlerin geleceği konuşulmaya başladı. Bu arada il müdürleri koltuklarını korumak için performans kaygısına düşerken yerlerinde gözü olanlar ise bakanlığa CV yağdırdılar.

             İl Müdürlüklerine yapılacak atamalarda Bakanlığın üst düzey bürokratlarında olduğu gibi eğitim camiası dışından da atamaların yapılması bekleniyor. Okulu en son öğrenci iken gören bürokratların yönettiği MEB’in bu atamaları yapması bize göre sürpriz olmayacaktır.

             Milli Eğitim Bakanlığı’nın bekleyen ve çözülmesi gereken birçok sorunu vardır. Bugüne kadar çözülemeyen kariyer basamakları sorunu başta olmak üzere, yönetici atama da mülakat meselesi, ek ödeme-ek ders kargaşası, vb. sorunlar beklerken, teşkilat ve kişiler üzerinde oynanarak yapılan atamalar sorunları çözmeyeceği gibi yeni atananları çok bilinmeyenli denklemlerle karşı karşıya bırakacaktır.

             Bu sorunların çözümü, sorunları yaşayanların vereceği çözüm önerileri ile çözülebilir. Dışarıdan gelerek bu sorunları çözmeye çalışanlar konuyu kavrayana kadar köprünün altından çok sular akacak ve MEB’de her zaman olduğu gibi yeni mağdurlar oluşacaktır.

 

Saygılarımla…

 

Sencer KAYA

Eğitim Yöneticİsi

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları BAŞARI REKLAM GAZETE YAY. TİC. LTD. ŞTİ. 'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum