MEB'de sıra kimde?

MEB'de sıra kimde?

12 Haziran seçimlerinden sonra Milli Eğitim Bakanı olan Sayın Ömer DİNÇER, MEB'i değiştirmeye devam ediyor.

Önce teşkilat yasasını, sonra da teşkilatın kendisini değiştiren DİNÇER, İl Milli Eğitim Müdürlerini de atayarak kendisine özgü bir teşkilat oluşturma yolunda ilerliyor. O da bir gün bakanlığı bıraktığında Hüseyin ÇELİK gibi otomatik pilottan bahsederse şaşırmamak lazım.

 

Değişim tepeden başladı; bakan yardımcısı, müsteşar, genel müdürler, grup başkanları derken il müdürleri de atandı. İl Müdürlüklerine atananlara baktığımızda; okul müdür yardımcıları, okul müdürleri, il ve ilçe şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdürleri, eğitim denetmenleri, bakanlık müşavirleri, bakanlık müfettişleri, akademisyenler gibi çok geniş bir kaynak kullanılmış. Aslında bu durum İl Milli Eğitim Müdürü olmak için hiçbir kriter olmadığının bir kanıtıdır. Oysa ki sayın bakan eylül ayında “ilçe müdürü olmak, il müdürü olmak, ateşten gömlek olacak. Sorumluluk sahibi olmak ve hesap verebilir bir şekilde olmak olacak. Müdürleri atarken artık performansına bakacağız….” Demişti. Ancak bir örnek verecek olursak okul müdür yardımcısı ve bakanlık müfettişi eş bir makama atandığından bakanın bu sözlere havada kalmaktadır. Bu yapılan çıraklardan birini alıp, kalfa ve ustaların başına usta başı yapmaktan farksızdır.

 

            Ama sayın bakan bildiği yolda devam etmektedir. İl Milli Eğitim Müdürleri de atandığına göre sıra ilçelere gelmiştir. İlçe milli eğitim müdürü olmak isteyenlere tavsiyemiz halen yaptıkları görev her ne olursa olsun, görevlerinde yüksek performans göstermeye çalışmak değil, il müdürü olarak atananları arayarak hangi performansı gösterdiklerini sormalarıdır. Çünkü il müdürü olarak atanmak için kriterler neyse, ilçe müdürü olmak için de aynısı olacaktır.

 

Saygılarımla…

 

Sencer KAYA

Eğitim Yöneticisi

TurkiyeEgitim.Com / Özel haber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları BAŞARI REKLAM GAZETE YAY. TİC. LTD. ŞTİ.'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan köşe yazısı/habere aktif link verilerek kullanılabilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum