Meb’de Neler Oluyor: Usulsüz Atamadan Görevinden Alındı, Sonra Görevine İade Edildi

Meb’de Neler Oluyor: Usulsüz Atamadan Görevinden Alındı, Sonra Görevine İade Edildi

-Osmaniye Sağlık Merkez Lisesi'nde görevli 3 öğretmenin yasal dayanağı olmamasına karşın başka okullara müdür yardımcısı olarak atayan...

daha sonra ise usulsüz atama yaptığı için vekaleten yürüttüğü Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şube Müdürlüğü görevinden alınan İbrahim Tanışık, yeniden Atama Şube Müdürlüğü görevine getirildi.

ANKARA (ANKA) - Osmaniye Sağlık Merkez Lisesi'nde görevli 3 öğretmenin yasal dayanağı olmamasına karşın başka okullara müdür yardımcısı olarak atayan, daha sonra ise usulsüz atama yaptığı için vekaleten yürüttüğü Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şube Müdürlüğü görevinden alınan İbrahim Tanışık, yeniden Atama Şube Müdürlüğü görevine getirildi.
Görevlendirme ile çalışan Osmaniye İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Tanışık, Osmaniye Merkez Lisesi öğretmenleri Hasan Uçar'ın 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na, Oktar Alicik'in Merkez Ticaret Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi'ne, Sait Başkurt'un ise Münire Hanım İlköğretim Okulu'na müdür yardımcısı olarak atadı. Söz konusu atamaların basına yansımasını ardından usulsüz atamalar Meclis gündemine geldi. Konu ile ilgili inceleme başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, atamaların usule uygun olmadığı gerekçesi ile atamaları iptal etti ve Tanışık'ı “ilgili yasaların uygulanmasından daha dikkatli ve hassas davranması konusunda” uyardı. Ancak, Bakanlık tarafından uyarılan ve görevlendirmesi sona eren Tanışık, yeniden İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şube Müdürlüğü görevine vekaleten getirildi. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum