MEB'de "İş Güvencesi" Tartışması

MEB'de "İş Güvencesi" Tartışması

MEB'de "İş Güvencesi" Tartışması

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’in önerisi doğrultusunda, 18- 20 Kasım 2011 tarihleri arasında, Antalya’da “Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştay’da “Hizmet öncesi öğretmen yetiştirme”, “Öğretmen atama kaynakları, seçme süreci ve yerleştirme”, “Uyum ve adaylık süreci, sürekli mesleki gelişim”, “Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları” başlıkları altında çalışmalar yapılmış ve belirli kararlar alınmıştır. Alınan kararlar öneri mahiyetinde olup, MEB’in politikalarına ışık tutma mahiyetindedir.
 

Çalıştay; akademisyen, bürokrat, eğitimci, sendika ve eğitim derneklerinin temsilcilerinden oluşan 250 kişilik katılımla gerçekleştirilmiştir. Çalıştay 4 ayrı grup altında oluşan alt gruplarda alınan kararlarla sonuçlandırılmıştır. Bakan Ömer DİNÇER’in 4. Grup (Kariyer Basamakları) çalışmalarına bizzat katılarak gün sonuna kadar grup üyesi rolünde sürece katkı sağlaması dikkat çekti.

657 YERİNE YENİ PERSONEL KANUNU ÇIKARTILMALI :

657 sayılı kanunun getirdiği memurluk rejimi çalışanlar arasındaki farklılaşmayı ve girişim, atılım, inovasyon gücünü engellemektedir. Öğretmenlik mesleğinin kapsamına, sorumluluk alanının duyarlılığına ve çalışma koşullarına uygun, mesleğin gelişimine elverişli yeni bir personel kanunu çıkarılmalıdır. Yeni yasa müfettiş ve okul idarecilerini de kapsamalıdır. Bu madde başta 657 sayılı DMK ile getirilen “iş güvencesi” kapsamından öğretmenlerin çıkarılması yönünde kabul edildi. Fakat sendika ve dernek temsilcilerinin ve 4b alt grubunun ortak itirazları sonucunda “personel kanunu” şeklinde değiştirilmiştir.

TurkiyeEgitim.Com / Özel Haber
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.