MEB TAŞRA TEŞKİLATI BEKLİYOR

MEB TAŞRA TEŞKİLATI BEKLİYOR

Taşra teşkilatı yöneticilerinin atama, yer değiştirme ve görevde yükselme yönetmeliğinin hazırlık çalışmaları devam ediyor

Taşra teşkilatı yöneticilerinin atama, yer değiştirme ve görevde yükselme yönetmeliğinin hazırlık çalışmaları devam ediyor. İl/ilçe milli eğitim şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcılarının merakla beklediği yönetmeliğin, şube müdürleri normlarının güncellenmesinin tamamlanmaması nedeni ile yayınlanmasının geciktiği öğrenildi. Ancak yaz aylarında yer değiştirme işlemlerinin uygulanacağına kesin gözüyle bakılıyor.  Bu arada Bakanlığın yönetmelik yayınlanıncaya kadar geçen süreçte planlı bir ilk atama ve yer değiştirme işlemi yapmayacağı öğrenildi. Yönetmeliğin yayınlanma sürecinin uzaması nedeni ile nüfusu kalabalık ilçelere müdür ataması yapılacağı daha sonra rotasyon uygulamasının yapılacağı, bunun hazırlığının yapıldığı iddiasının da doğru olmadığı öğrenildi.

652 sayılı KHK nın 37. maddesine göre yapılacak olan yer değiştirme işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yönetmeliğin en geç Mayıs ayı içerisinde yayınlanması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.