MEB Taşra Rotasyonu rafa mı kaldırıldı?

MEB Taşra Rotasyonu rafa mı kaldırıldı?

MEB Taşra Rotasyonu rafa mı kaldırıldı?

En son MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü tarafından hazirandaki meşhur uzaktan eğitim çalışmalarında dile getirilen "MEB taşra teşkilatı yönetmeliği ve rotasyonu" konusunda ağızları bıçak açmıyor.

Oysa 652 sayılı KHK nin 37. Maddesinde, yer değiştirmelerin yapılması hüküm altına alınmıştı. İlgili KHK gereği bir çok yönetmelikte düzenleme yapan MEB, sıra taşra teşkilatı işine gelince sessiz kalıyor.

Boş / dolu bakılmaksızın yeni ilçe milli eğitim müdürü atamaları da bazen açıktan, bazen el altından yapılmaya devam ediyor.

Konu hakkında sendika ve STK'lardan (UEYDER'i ayrı tutmak lazım) çok ciddi açıklama / talep de yok maalesef.

Bakanlıktan edinilen kulis bilgilerine göre, taşra teşkilatı rotasyonu şu anda yakın gündemde gözükmüyor. Yani çok büyük ihtimalle başka bir yaza kalmış gözüküyor.

Aslında, aylardır basın ve bazı sendika ve STK'lar tarafından adeta topa tutulan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından gerekli açıklama yapılmalıdır.

Ancak, iş o kadar kolay gözükmüyor. Geçtiğimiz haftalarda eski/yeni MEB Bakanlarının bu tür atama / yer değiştirme konusunda basına yansıyan gelişmeleri dikkate alırsak, daha çok tartışılacağa benziyor.

Teoman Yalçın / Turkiyeegitim.com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.