MEB Sınav Sorularına İlişkin Açıklama Yapmalı

MEB Sınav Sorularına İlişkin Açıklama Yapmalı

Milli Eğitim Bakanlığının 1-2 Ekim 2011 tarihlerinde düzenleyeceği yönetici seçme sınavına girecek adaylar sınava yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat yasasında yapılan değişikle 3797 sayılı MEB Teşkilat yasası 632 sayılı KHK ile değişti.

Yönetici atama sınav konuları arasında yer alan "3797 SAYILI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN" yürürlükten kaldırılması ve 632 sayılı KHK'nin düzenlemesinde aşağıda ki ifadelere yer verilmesi kafa karışıklığını daha da artırıyor.

MADDE 44 – (1) 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılmıştır. Mevzuatta anılan Kanuna yapılan atıflar bu Kanun Hükmünde Kararnameye veya ilgili hükümlerine; kapatılan kurul veya birimlere yapılan atıflar ilgisine göre bu Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan kurul veya birimlere yapılmış sayılır.

 

GEÇİCİ MADDE 6 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin uygulanmasına ilişkin düzenlemeler bir yıl içinde yürürlüğe konulur. Bu düzenlemeler yürürlüğe girinceye kadar mevcut düzenlemelerin bu Kanun Hükmünde Kararnameye aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.
 
Şunu belirtmeliyiz ki klavuzda değişiklik olmadığı sürece 652 sayılı KHK'dan soru gelemez çünkü sınav konularında 652 sayılı KHK yok. Ancak Mülga bir kanun olan 3797'den de soru sorulması yanlış olacaktır. Sınavdan sonra Mahkeme yolları aşındırılmadan MEB'in sınavdan önCe konuya açıklık getirmesi gerekir. Şu an için en doğrusu 3797'nin sınav konularından çıkarılmasıdır.
 
İdarecilik Sınavına ÇalışanlarI UYARIYORUZ; “ Buradaki değişiklikten başka ;Devlet Memurları Kanunu (657)-nin 28.Maddesi, Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği(26.08.2011 / 28037 RG), değişti. Bu tarihten önce basılan sınav kitaplar da bu değişiklikler yer almadı.
 
memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.