MEB Şefleri Mutsuz!

MEB Şefleri Mutsuz!

MEB Şefleri Mutsuz!

MEB Teşkilat yasasında, Eylül ayında yapılan değişiklikle şeflerin ek dersleri kaldırıldı. Ekim ayından itibaren ek ders ücreti yerine, ek ödeme adı altında ödeme almaktadırlar. Ek ders ücretlerinin kaldırılması memnuniyetle karşılansa da yerine getirilen ek ödeme rakamları mali açıdan adaleti sağlamaktan uzaktır. Şefler ile memurlar arasında ki ek ödeme gösterge rakamından doğan fark sadece +5 puandır. Özel hizmet tazminatın da ki fark da +5 puandır. Tazminatlarda ki toplam artış +10 puandır. Sınavlara katılarak emsallerinden farklı başarı gösteren ve şeflik görevlerine atananların mali haklarında, yalnızca 66 TL lik bir artış söz konusudur. Hizmetli, memur, şef maaşları nerdeyse eşitlenmiştir. Eşit işe eşit işe eşit ücret ilkesi farklı unvandakilere eşit ücrete dönüşmüştür. MEB de şeflik makamı cazibesini yitirmiştir.

Oysa Şube müdüründen hemen önceki makam olan şeflerin; Milli Eğitim Müdürlükleri yönetmeliğinde görev tanımı şu şekildedir;

Madde 46- Şube müdürlüklerine ait büroların başında bulunan şefler, büroya ait işlerin düzenli ve verimli bir şekilde yürütülmesini, yazışmaların zamanında yapılmasını ve dosya­lanmasını, demirbaş eşyanın korunmasını, dairenin çalışma düzeni hakkında alınan kararların büro içinde uygulanmasını sağlamak, memurlar arasında ahenkli bir çalışma düzenini kurmak ve amirler tarafından verilen diğer görevleri yapmakla yükümlüdür.

******

Ayrıca, MEB’de görev yapan şefler diğer kurumlarda ki emsallerinden daha fazla bir iş yükü ile karşı karşıya kalmasına rağmen aynı mali haklara sahiptirler. İl/İlçelerde en fazla personel, en fazla ödenek MEM lere gelmektedir. Bu nedenle iş yoğunluğunu diğer kurumlar ile karşılaştırmak, mümkün değildir. Herhangi bir ilçe milli eğitim müdürlüğünde bir ayda yapılan işlemleri, bir günde yapmayan kurumlarda görev yapan şefler ile MEB de görev yapan şefler, aynı maaşı almaktadırlar.

Özellikle küçük ilçelerde görev yapan şefler; İlçe MEM lerin hafızası durumundadırlar. Geçici görevlendirmelerin yoğun olduğu bazı ilçelerde ise kadrolu olarak yalnızca şefler görev yapmaktadırlar. Yetki ve sorumluluğun arttığı bu makamlarda mali haklar, ast üst ilişkisine paralel artmamaktadır. Bu durum çalışma barışını olumsuz etkilemektedir. Performans ile ters orantılı maaş sistemi nedeni ile MEB şefleri huzursuzluk yaşamaktadırlar.

Şef, memur ve hizmetlilerin maaşları;

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum