MEB Öğle Yemeği Ücretlerini Açıkladı

MEB Öğle Yemeği Ücretlerini Açıkladı

Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülmekte olan öğrenci taşıma uygulaması kapsamında taşınan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine verilen öğle yemeği ücreti

Konu: Öğle Yemeği Ücreti

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyonları Kanunu,

  1. Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği,
  2. Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği, ç) 25/12/2015 tarihli ve 13364487 sayılı Müsteşarlık yazısı.

İlgi (c) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yürütülmekte olan öğrenci taşıma uygulaması kapsamında taşınan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine verilen öğle yemeği ücretinin ilgi (a) Kanunun 9 uncu maddesinde yer alan "Pansiyonların bağlı bulundukları okulların öğretmenleri, memurları ve hizmetlileri ile gündüzlü öğrencileri, her gün için tabela gereğince kişi başına düşen günlük ücretin % 55' ini ödemek şartıyla pansiyon tabelasına dâhil olarak öğle yemeği yiyebilirler." hükmü doğrultusunda belirlendiği bilgilerinizdir.

Bakanlığımız Pansiyon Ücretlerini Gösterir M Cetvelinde 2016 Yılında ilköğretim kurumlan, genel/mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumları için yıllık pansiyon ücretleri belirtilmiştir. Buna göre ilgi (ç) yazı ekinde de belirtildiği üzere bir günlük yemek tabela ücreti ilköğretim ve genel/mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumları için 7,00 TL olarak belirlenmiştir.

İlgi (a) Kanunun 9 uncu maddesi ile (b) Yönetmeliğin 8 inci maddesi 2 nci fıkrası (a) ve (d) bentlerinde yer alan hükümler çerçevesinde; öğrenci taşıma uygulaması kapsamındaki öğrencilere verilecek öğle yemeği bedeli KDV dâhil 3,85 TL’dir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Bahattin GÖK 

Bakan a.

Genel Müdür V.

02062016-06109154-(copy).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.