MEB Kimlere Eğitim Uzmanı kadrosu verecek?

MEB Kimlere Eğitim Uzmanı kadrosu verecek?

MEB Kimlere Eğitim Uzmanı kadrosu verecek

MEB'de gün geçmiyor ki yeni bir iddia ortaya atılmasın.

Yeni iddia, Bakanlık merkez teşkilatında görevlendirme olarak çalışan öğretmenlerin bir şekilde "Eğitim Uzmanı" olarak kadroya alınması.

ÇALIŞMA, BAŞBAKANLIĞA BİLE GÖNDERİLDİ

Alınan bilgiye göre, MEB merkez teşkilatında görevlendirme olarak çalışan öğretmenlerin eğitim uzmanı olarak kadroya alınması için çalışma yapıldı. Yapılan çalışma geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakan'la bile paylaşıldı.

BAKANLIK "EĞİTİM UZMANLARI"NI YENİ SEÇMİŞTİ

MEB tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan çalışmada, KPSS puanı ile bir kısmı öğretmenlik mezunu, bir kısmı da başka üniversitelerden mezun adaylar arasından başvurular alınmış, adaylar mülakata alınmıştı.

Yeni düzenlemede, esasında mevcut öğretmenlerin "Eğitim Uzmanı olma" hakkı yok. Ancak MEB bu konuda yapacağı yeni düzenleme ile sorunu aşmayı hedefliyor.

KİMLER BU KAPSAMDA DÜŞÜNÜLÜYOR?

Mevcut görevlendirme ile çalışan öğretmenler arasından bir seçim yapılması düşünülüyor.

Eskiden Bakanlıkta görev yapmış öğretmenler ile diğer öğretmenlerin bu tür bir “eğitim uzmanlığı” kadrosuna başvuru yapıp-yapamayacağı ise bilinmiyor.

Ancak sadece mevcut görevlendirme öğretmenler arasından bu tür bir kadrolaşma yapılması, diğer öğretmenler ve geçmişte önemli hizmetleri olan bakanlık çalışanları açısından iç barışı olumsuz etkileyecektir.

MEB KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMELİ

Bu konuda biz turkiyekamu.com olarak, bize ulaşan bilgileri paylaşıyoruz. Bahsi geçen konular iddialardan ibaret. Gerçek mi-değil mi, böyle bir çalışma var mı-yok mu en iyi cevabı MEB yetkilileri verecektir.

Konu kamuoyunda tartışmaya gerek kalmadan işin doğrusunu MEB açıklamalıdır.

Hakan PINAR

TurkiyeKamu.Com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.