MEB "Kariyer" Haberleri bir Taktik mi?

MEB "Kariyer" Haberleri bir Taktik mi?

MEB "Kariyer" Haberleri bir Taktik mi?

Son günlerde MEB Kariyer düzenlemeleri ile ilgili birbiri ardına haberler alıyoruz.

İlk haberler "Uzman Öğretmenlik haklarını yargı yoluyla alın, dava açın" türünden haberlerdi.

Bu haber sonrası çok sayıda öğretmen haklarını almak için dilekçeye sarıldı. Tabii dilekçeler red cevabı ile sonuçlandı.

Bu sefer öğretmenler haklarını yargı yoluyla almak için sendikalarına müracaat ettiler. Çok sayıda dava başvurusu alan sendikalar (Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen) tarafından konu hakkında kamuoyunu bilgilendirici mahiyette açıklamalar geldi.

MEB ise yayınladığı bir genelge ile konuya kendi açısından son noktayı koydu ve "Uzmanlık" bekleyen binlerce öğretmeni hayal kırıklığına uğrattı.

Ancak binlerce öğretmen dava açmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu sayı artarak devam edecek gibi gözüküyor.

MEB ise yaptığı yeni bir açıklama ile, bir süredir değişik zamanlarda kamuoyuna yansıyan "MEB'de yeni Kariyer Basamakları" konusunu gündeme getirdi.

Tabii hemen her konuda olduğu gibi, ucundan kıyısından bir kaç cümle ile...

Bizim burada dikkat çekmek istediğimiz konu; "Tolu Sözleşme" kanunu ile memurların ilk defa toplu sözleşme masasına oturmaları, son yapılan düzenlemeler ile kamuda en düşük maaş alan konuma düşen öğretmenlerin durumudur.

Konu hakkında tüm sendika ve sivil toplum örgütleri ayağa kalkmış durumda. Hükümet nezdinde çok sıkı olmasa da bir baskı grubu oluşturulmaya çalışılıyor.

Öğretmene yapılacak ek ödeme konusunda el altından bazı rakamlar kamuoyuna yansıdı.

Bütün bunlar olup biterken, tam da hükümetle masaya oturacağız, öğretmenlerimizin haklarını alacağız derken, kariyer basamakları sistemi yeniden karşımıza çıkıyor.

Benim endişem, "Bakın 4 aşamalı bir kariyer sistemi geliyor. Öğretmenelrimize bu sistemle ek ödeme yapacağız" diyerek öğretemene yapılacak ek ödemenin askıya alınmak istenmesidir.

Böyle bir ihtimal var. Zaten edindiğimiz izlenim, genel olarak memurlara özel olarak da öğretmenlere o kadar tatmin edecek bir zammın yapılmayacağı yönünde.

3+3 ile masaya gelip, 4+4 (bu aralar meşhur zaten) veya 5+5 ile defteri kapatmak, olursa da 50-100 TL seyyanen zam yapmak...

Umarız bu endişemiz gerçekleşmez.

Aksi durumda gerek sendikalar, gerek sivil toplum örgütleri, ve en önemlisi de MEB; öğretmenlerimize büyük hayal kırıklığı yaşatmış olur.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.