MEB İŞİ TİCARETE Mİ DÖKÜYOR?

MEB İŞİ TİCARETE Mİ DÖKÜYOR?

MEB İŞİ TİCARETE Mİ DÖKÜYOR?

 

Milli Eğitim Bakanlığı işi ticarete mi döküyor. Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi adıyla yeni bir sistem oluşturdu. Bu yeni sistem paralı bir sistem olarak organize edildi.

Daha önce, velilerimiz, veli bilgi sistemine ücretsiz olarak girebiliyor, öğrencisinin devam devamsızlık durumu, yazılı notları, yazılı sınav tarihlerini her hangi bir ödeme yapmaksızın takip edebiliyordu.

Yeni oluşturulan Mobil Bilgi Sistemi, öğrenci ile ilgili bilgileri cep telefonuna yönlendirebilecek. Öğrenci velileri ayda ödeyecekleri 2 TL karşılığında, bu bilgiler sms yoluyla kendilerine ulaşacak. Ancak, oluşturulan yeni sisteme giren her veli her sorgulama yapmak istediğinde ayrıca 1 TL daha ücret ödeyecek.

İlk bakışta çok küçük bir ücret gibi görülmekle birlikte 16 milyon öğrenci velisinin toplamda ne kadar ücret ödeyeceğini varın siz hesap edin. Bilhassa, sistemden her sorgulama yapanın 1 TL ödemek zorunda kalacak olması, toplamda çok ciddi bir yekun tutacaktır.

Türk Eğitim Sen olarak, bu tür hizmetlerin ücretsiz olarak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ücretsiz ders kitabı dağıtılan bir ülkede, velilerimizin öğrenci takibini yapmak için ücret ödemek zorunda bırakılması ne kadar doğru bir yaklaşımdır? Kaldı ki, velilerimizin öğrenci takibini yapabilmesi eğitim öğretimde başarının ana anahtarı değil midir? Hem öğrenci velilerinden öğrencilerini takip etmelerini isteyecek, bunun çok önemli olduğunu söyleyeceğiz, hem de bunun için para talep edeceğiz. Bu büyük bir çelişki değil midir?

Türk Eğitim Sen olarak soruyoruz, toplanan bu paralar kime, ya da nerelere gidecektir? MEB’in birilerini zengin edip etmediğini de öğrenmek istiyoruz. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den bu sorularımıza cevap bekliyoruz. Sizden önceki Milli Eğitim Bakanları bu işleri ücretsiz yapmayı başardılar, siz neden ücret alıyorsunuz?

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

 

 

İlgili Resimin Alındığı Adres Aşağıdadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum