MEB Hatay, Mersin ve Adana'da Çalıştay Düzenliyor

MEB Hatay, Mersin ve Adana'da Çalıştay Düzenliyor

MEB, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü pilot illerde Toplum Temelli Erken Çocukluk Hizmetlerinin Geliştirilmesi konulu çalıştay düzenliyor.

MEB, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Toplum Temelli Erken Çocukluk Hizmetlerinin Geliştirilmesi konulu çalıştay düzenliyor.

 
                Milli  Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulan, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve UNICEF'in teknik destek sağladığı "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" Temel Eğitim Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülmektedir. Söz konusu proje kapsamında Toplum Temelli Gündüz Bakım ve Erken Çocukluk Hizmet Modellerinin geliştirilmesi ve uygulamaya konulması faaliyetler arasında yer almaktadır. Bu faaliyet, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik olarak düşük maliyetli, toplumun ihtiyaçlarına uygun ve özel olarak geliştirilmiş; yerel yönetimlerin, yerel paydaşların, işveren örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurumlarının işbirliği ile uygulanacak esnek, toplum temelli modellerin uygulamaya konulmasını öngörmektedir.
 
                Bu amaca yönelik olarak projenin pilot illerinden olan Hatay, Adana ve Mersin illerinde mülki idare amirleri, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, Özel sektör ve üniversitelerden oluşan paydaşlara erken çocukluk hizmetlerinin önemi konusunda savunu yapılmasına ve belli başlı toplum temelli model önerileri sunularak, olası işbirliklerinin geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.
 
                Bu bağlamda, Ekli listede yer alan kurumlardan ilgili personelin katılımları ile; 11.07.2012 tarihinde saat 09:30'da Hatay Büyük Antakya Oteli'nde, 12.07.2012 tarihinde saat 09:30'da Adana Mavi Sürmeli Oteli'nde, 13.07.2012 tarihinde saat 09:30'da Mersin'de Mersin Oteli'nde "Toplum Temelli Erken Çocukluk Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması" konulu bir dizi çalıştay düzenlenecektir.http://www.tesosmaniye.com/haber_detay.asp?haberID=4111

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.