MEB Döner Sermaye Paralarını Nereye Harcıyor?

MEB Döner Sermaye Paralarını Nereye Harcıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı sınavlardaki görevlilerin ücretlerini ödemekte zorlanıyor.

 

             Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yıllardır sınavlar yapıyor. Açık ilköğretim öğrencileri, açık lise öğrencileri, MTSK kursiyerleri, öğretmen ve yöneticilerin girdiği sınavlar, protokol sınavları, vb. bunların sınav ücretleri de sınava girecekler tarafından YEĞİTEK’in döner sermaye hesabına peşin olarak yatırılıyor. Daha sonra da sınavda görevli öğretmen, yönetici, memur, hizmetli ve diğer görevlilere en geç 15 gün içinde sınav paraları ödeniyordu.

            Ancak 2012 yılında YEĞİTEK’in döner sermayeden görevliler için ödeyeceği paralarda sorun çıkmaya başladı. Önce açık lise ve ilköğretim sınavlarında görevli yöneticilerin ücretleri ek derslere eklendi. Yine ocak ayında yapılan bir sınavın ücretleri mayıs ayında ödendi, buna gerekçe olarak maaş katsayısının geç belirlenmesi gösterildi. En son yapılan 30 Haziran 2012 tarihli MTSK-3 yazılı sınavının ücretleri ise aradan bir ay geçmesine rağmen hala ödenmedi.

            Ödemelerin gecikmesi konusunda edindiğimiz bilgilere göre YEĞİTEK’in döner sermaye hesaplarında şu anda para bulunmuyor. Bilindiği gibi YEĞİTEK Anadolu Lisesi Sınavında öğretmenlerden 80 TL almış, geçen yıl görevde yükselme sınavı duyurusu yapılmış ve adaylardan 120 TL sınav ücreti alınmasına rağmen sınav yapılmamıştı. Ayrıca MTSK sınavlarında 50 TL, açık öğretim sınavlarında da 20 TL  öğrencilerden peşin olarak alınmaktadır.

            Bu durumda MEB yetkililerine şunu sormak gerekiyor; Peşin olarak topladığınız sınav paraları nereye harcandı da görevli öğretmenlere ödeyecek paranız kalmadı?

Bu sorunun cevabını merakla bekliyoruz.

 

Türkiye Eğitim/Özel Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum