MEB BRANŞ DEĞİŞİKLİĞİNİ İLK ATAMADAN ÖNCE YAPMALIDIR

MEB BRANŞ DEĞİŞİKLİĞİNİ İLK ATAMADAN ÖNCE YAPMALIDIR

MEB BRANŞ DEĞİŞİKLİĞİNİ İLK ATAMADAN ÖNCE YAPMALIDIR

Yapılan 4+4+4 düzenlemesinden sonra TTKB ‘lığınca değişen haftalık ders çizelgesi ile gündeme gelen norm fazlası ya da isteğiyle branş değiştirecek eğitimcilerin başvuruları alınmalıdır. Halen norm fazlası konumda bulunan eğitimcilerin ilk atama olmadan branşları dikkate alınarak ihtiyacı kapatmalıdır.
 
Konuyu örneklendirecek olursak; Ortaokulda Fen Bilimleri veya lisede matematik branş eksiği, sınıf ya da branş öğretmeni kadrosunda olanların mezuniyeti dikkate alınarak branşı değiştirilebilir. Bu bağlamda liselerde de açık bir nebze olsun giderilebilir.
 
Hem norm fazlası durumda bulunan öğretmenler verimli bir şekilde değerlendirilmiş olacak hem de ilk atamada daha sağlıklı bir ihtiyaç analizi yapılabilecektir.
 
 Ayrıca büyük bir sıkıntıda okul yöneticileri normudur. Kesintisiz 8 yıllık sistemde okul yöneticilerinin çoğunluğu (%60 civarı) sınıf öğretmeni branşındadır. Bunu pratik adilane çözmenin yolu branş değişikliğinde yöneticilikleri korunarak orta okul ya da liselere geçme hakkı verilmelidir.
 
Yarına bu sıkıntılarla karşılaşmamak için MEB’ni seri bir şekilde takvimi yayınlayıp başvuruları almalıdır. 
 
Memurlar.biz / Acun
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.