MEB 2013-2015 Acil Yatırım Tekliflerini İstiyor

MEB 2013-2015 Acil Yatırım Tekliflerini İstiyor

MEB 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu gereği 2013-2015 dönemini kapsayan yatırım programı hazırlık çalışmalarını başlattı.

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu gereği 2013-2015 dönemini kapsayan yatırım programı hazırlık çalışmalarını başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığının 19.06.2012 tarihli ve 3116 sayılı yazısı ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu gereği 2013-2015 dönemini kapsayan yatırım programı hazırlık çalışmaları başlattı.

Bu çalışma çerçevesinde;

İI milli eğitim müdürlükleri ihtiyaç duydukları okul (ilköğretim ve okul öncesi hariç), ek derslik, öğrenci pansiyonu, spor salonu, atölye, halk eğitim ve mesleki eğitim merkezlerinin proje bilgilerini e-yatırım programına girerek teklif edeceklerdir. Teklif edilen projeler elektronik ortamda önceliklerine göre değerlendirileceğinden ihtiyaç duyulan projelerin e-yatırım programına girilmiş olacaktır.

İl milli eğitim müdürlükleri tarafından e-yatırım sistemi üzerinden 2013, 2014 ve 2015 yılına teklif edilen projelere öncelik sıralaması verilerek proje adından sonra gelmek üzere parantez içinde (1), (2), (3) şeklinde rakamla belirtilmesi istenmektedir.

Daha önceki yıllarda e-yatırım programına teklif edilen ancak bütçe imkanları nedeniyle yatırım programına alınmayan projeler, eğer ihtiyaç devam ediyor ise sistem üzerinden yeniden 2013 yılına teklif edilmesi gerekmektedir.

2013-2015 dönemi yatırım programına teklif edilecek projelerin teklif işlemlerinin tamamı elektronik ortamda gerçekleştirildiğinden, ayrıca proje talebi ve teklilleriyle ilgili Strateji Geliştirme Başkanlığına evrak gönderilmesi istenmemektedir.

2013-2015 dönemi yatırım programının hazırlanması esnasında büyük onarım, makine teçhizat ve etüt proje bilgilerinin ve ödenek taleplerinin e-yatırım sistemine girişi MEB merkez teşkilatının ilgili birimleri; yatırım programında devam eden ve yeni teklif edilecek okul (ilköğretim ve okul öncesi hariç), ek derslik, öğrenci pansiyonu, spor salonu, atölye, halk eğitim ve mesleki eğitim merkezlerinin proje bilgilerinin sisteme girişleri ise il millî eğitim müdürlükleri tarafından yapılacağı, devam eden ve yatırım programına yeni teklif edilecek projelerin proje bilgilerinin doğruluğundan ve ilin öncelikli ihtiyacı olduğundan bizzat İl Millî Eğitim Müdürünün sorumlu olduğu belirtilmektedir.

MEB merkez ve taşra teşkilatı birimleri, 2013-2015 dönemini kapsayan yatırım tekliflerinde çok acil ihtiyaç duydukları projeleri 2013, ikinci derecede ihtiyaç duydukları projeleri 2014 ve üçüncü derecede ihtiyaç duydukları projeleri 2015 yılına teklif edeceklerdir. Teklifler e-yatırıma Genelge ekindeki açıklamalar ve iş takvimi doğrultusunda tam ve doğru olarak girilmesi istenmektedir.

MEB 2013-2015 dönemi yatırım programına yeni teklif edilecek projeler ile devam eden yatırım projelerinin e- yatırım sistemine girişi ile ilgili gerekli özenin gösterilmesini istemektedir.

A. Rasim Asker


AÇIKLAMALAR (4 Sayfa)

İŞ TAKVİMİ (2 Sayfa)



http://www.tesosmaniye.com/haber_detay.asp?haberID=4093

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.