289 kilometreden fazla mesafeden top büyüklüğündeki nesnelere odaklanabilen bir telefotografik mercek sayesinde Mars'ın farklı yüzeylerine ait muhteşem fotoğraflar elde edildi.
Volkanik tümseklerden kraterli yüzeylere, kumullardan buz yüzeylere kadar Kızıl Gezegen'in yüzeyinin çok yakından çekilen bu fotoğrafları birer sanat eserini andırıyor.
Fotoğraflar, gezegenin etrafında dört yıldan fazla bir zamandır dolaşan HiRISE (Yüksek Çözünürlüklü Görüntüleme Bilim Deneyi) kamerası kullanılarak gerçekleştirilen bir projenin parçası.
236 yeni çarpıcı fotoğraf bulunuyor, fotoğraflar Mars'ın yüzeyini neredeyse bir kutbundan diğer kutbuna gözler önüne seriyor.
Fotoğraflar aynı zamanda gezegen üzerinde süren jeolojik sürecin kanıtı olarak da gösteriliyor. Bu kanıtlardan biri ocak ve haziran arasında oluşmuş olabileceği belirtilen yeni kraterler.
Mars'ın Phobos ve Deimos adlı iki uydusu var. Mars ayrıca güneş sistemindeki en yüksek dağa ve en büyük kanyona da ev sahipliği yapıyor.
Mars’ta bilim insanları robotlar aracılığıyla dört koldan canlı hayatın arayışı peşinde.
2020 yıllarında insanlı uçuşun gerçekleştirilmesi planlanan Mars'a 1960’tan bu yana ABD’li, Rus, Japon ve Avrupalılar 38 uzay aracı gönderdiler, ancak bunların yarısından azı başarılı oldu.
İşte hayat arayışlarının sürdüğü Kızıl Gezegen Mars'tan çarpıcı kareler...