Mansur Yavaş: 106 Okul Temizlik Talebini Geri Çekti!

Mansur Yavaş: 106 Okul Temizlik Talebini Geri Çekti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, temizlik talebinde bulunan 265 okuldan 106’sının çeşitli gerekçelerle talebini geri çektiğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hijyen ve temizlik desteği talebinde bulunan okulların ihtiyaçlarının karşılanmaya başlandığını belirtti. 106 okulun taleplerini geri çektiğini bildiren Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

"‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek’ projemiz ile bizlere hijyen ve temizlik desteği talebinde bulunan okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. İlk günden itibaren, 10 bin 376 öğrencimizin eğitim gördüğü 22 okulumuza hijyen ve temizlik desteği sağlandı. Ancak, ne yazık ki temizlik talebinde bulunan 265 okulumuzdan 106’sı çeşitli gerekçelerle talebini geri çekti. Okul müdürlerimizden en önemli isteğimiz, evlatlarımızın temel ihtiyaçlarını göz ardı etmemeleridir. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız."

Okul Müdürlerine Mobbing Mi Yapılıyor?

Mansur Yavaş'ın açıklamaları akıllara "okul müdürlerine mobbng mi yapılıyor?" sorusunu getirdi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla "istatistiki bilgi" adı altında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden temizlik malzemesi talep eden / alan, okul temizliği desteği talep eden / alan okullara ait bilgiler toplandığı iddia ediliyor.

"İstatistiki bilgi" adı altında bu bilgilerin toplanmasının, okul müdürlerini huzursuz ettiği, çok sayıda okul müdürünün temizlik konusunda desteğe ihtiyaç duymasına rağmen talebini geri çektiği, talepte bulunmak isteyen müdürlerin ise bu isteklerini gözden geçirmek durumunda kaldıkları iddia ediliyor.

Ankara'da durum vahim!

Ankara genelinde okulların temizlik personeli ihtiyacı devam ederken, her geçen yıl daha da azalan ve bazen hiç gelmeyen "temizlik malzemesi" ödenekleri ise okulların açılmasının üzerinden haftalar geçmesine rağmen hala belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.