Maltepe'de Atatürk büstüne saldırdılar

Maltepe'de Atatürk büstüne saldırdılar

Maltape'de yasadışı gösteri düzenleyen bir grup Atatürk büstüne molotof kokteyli ile saldırdı. Büstü yerinden sökmeye çalışan gruba vatandaşlar müdahele etti.


Maltepe'de Gülsuyu Mahallesi'nde yasadışı gösteri düzenlemek isteyen bir gruba polis müdahale etti. Polisin olay yerine geç gelişini fırsat bilen grup, önce mahalle meydanındaki Atatürk büstüne molotof kokteyli attı ardından büstü yerinden sökerek götürmeye çalıştı. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle büst göstericilerden alınarak koruma altına alındı. Daha sonra güvenli bir alana götürülen büst olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi.

Göstericiler ayrıca bir market ile bir otobüse de zarar verdi. Saldırının ardından markette ufak çapta yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri göstericilerin tepkisi nedeniyle bir süre yanan markete müdahale edemedi. İtfaiye ekipleri olay yerine gelen polisin desteği ile yangına müdahale edebildi.

Daha sonra olay yeri inceleme ekipleri Atatürk büstü üzerinde parmak izi tespit çalışması yaptı. Olayların ardından bölgedeki güvenlik tedbirleri arttırıldı.


Haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.