Maliye Büyükşehirde Çalışan Memura Ek Ödemeye Sıcak Bakıyor

Maliye Büyükşehirde Çalışan Memura Ek Ödemeye Sıcak Bakıyor

Maliye Büyükşehirde Çalışan Memura Ek Ödemeye Sıcak Bakıyor

BÜRO MEMUR-SEN’DEN MALİYE BAKANLIĞI MÜSTEŞARINA ZİYARET
 
Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ı ziyaret ederek Maliye çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini iletti. Yazgan, “Büyük şehirlerde çalışan personele yaşam zorluklarından dolayı ek ödeme verilmelidir” dedi.
 
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Maliye Bakanlığı çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini iletmek için Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ı makamında ziyaret etti.
 
Kamu çalışanlarının aldığı ücretle geçinmekte zorlandığını belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, “Kamu çalışanlarının mali haklarını düzenleyen 666 sayılı kararname ile ek ödemeler donduruldu ve büyük şehirlerde çalışan personele ödenen ilave ek ödemeler kaldırıldı. Bu uygulama geçinmekte zorlanan çalışanları mağdur etti. Özellikle büyük şehirlerde çalışan personel diğer illerde çalışan personele oranla ciddi anlamda geçinmekte zorlanıyor. Çünkü ev kirasından yol parasına kadar her şey pahalı. Bunun için büyük şehirlerdeki personele yaşam zorluklarından dolayı bir ek ödeme verilmesi gerekiyor. Bu şekilde personelin moral ve motivasyonunun artması sağlanmalıdır” dedi.
 
Çoğu kurumun çalışanların evlerine ve işyerlerine gitmesi için servis hizmeti verdiğine dikkat çeken Yusuf Yazgan, Maliye Bakanlığı merkezinde çalışan personelin de servis hizmetinden yararlanması gerektiğini kaydetti. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın gelir uzmanlığı özel sınavı açtığını hatırlatan Yazgan, Maliye Bakanlığı’ndaki memurların da uzmanlığa geçmesi için özel bir sınav açılmasını talep etti.
 
Maliye taşra teşkilatında diğer kadro unvanlarındaki personelin maaşlarının düşük olduğunu, eşit işe eşit ücretin aslında eşit unvanların ücretini eşitlediğini, işin ağırlığı, sorumluluk ve niteliğinin göz ardı edildiğini, maliye teşkilatında görev yapan personelin çoğunun mali sorumluluklarının olduğunu ifade eden Yazgan, mali sorumlulukların ücrette bir karşılığının olması gerektiğini söyledi.
 
Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal ise, Yazgan’ın ‘Büyükşehirlerde çalışan personele ek ödeme verilmesi’ talebine sıcak bakarak bu konuda gerekli incelemelerin yapılacağını söyledi. Maliye personelini hiçbir zaman mağdur etmeyeceklerini belirten Naci Ağbal, Yazgan’ın ilettiği diğer talep ve sorunlarla ilgili çalışma yapılacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.