Mağdur Öğretmenler Tercih Güncelleyecek‏

Mağdur Öğretmenler Tercih Güncelleyecek‏

Aralık-2010 Dönemi Özre bağlı yer değiştirme döneminde başvurusuna rağmen yer değişikliği gerçekleşmeyen sözleşmeli öğretmenler için Maliye Bakanlığı'ndan alınan 2000 kadroya yerleştirme yapılabilmesi için MEB tercih güncellemesi istedi. Yer değişikliği 1

Devlet Personel Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı'nın imzası için haftalarca bekleyen 2000 kontenjanı Aralık 2010 tercihlerine göre yerleştirmede sorun yaşayan MEB, tercih edilen pozisyonların bazılarının dolması, bazı yeni pozisyonların da oluşması üzerine yeni tercih alma yoluna gidiyor. Bakanlık açıklamasında Şubat 2011 itibariyle özre bağlı yer değiştirme için gereken bir yıl şartını karşılayanların başvuru yapmasını engellecek şekilde "tercih yapma" yerine "tercih güncelleme"  denmiştir. Eş durumu mağduru sözleşmeliler arasında 10 Aralık başvurusu yapanlar, yapamayanlar şeklinde yaşanan belirsizlik de böylece sona ermiş oluyor.
 
Bakanlığın 2000 sözleşmeli öğretmeni özre bağlı olarak yer değiştirtmesinden sonra Şubat 2011 dönemi için başvuru alıp almayacağı ise belirsizliğini koruyor. Kendi yönetmeliğine rağmen böyle bir başvuru alınmazsa yeni bir hukuki sıkıntıyla karşı karşıya kalacak olan sözleşmeli öğretmenler engellenen başvuru hakları için yargı yoluna gidebileceklerdir. Sendika olarak gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.
 

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.