Mağdur Etme Bakanlığı

Mağdur Etme Bakanlığı

Öğretmenler bu yıl Dünya Öğretmenler Günü olan 5 Ekim’i kutlayamadı.

 

Öğretmenler  bu yıl Dünya Öğretmenler Günü olan 5 Ekim’i kutlayamadı. Senenin başından beri 4+4+4 sisteminin getirdiği sıkıntılarla baş etmeye çalışan öğretmenler ve okullar  Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) elinde adeta oyuncak oldu.
 
ÖĞRETMEN MAĞDUR EDİLDİ
 
MEB’in sorun çözme adına attığı her adımda yeni problemler yaşayan öğretmenler neredeyse gün aşırı okul değiştirir duruma geldi. 4+4+4 yüzünden norm kadro fazlası olan ve norm kadro açığı olan okullara gönderilen öğretmenler geçen hafta yapılan alan değişikliği sonrasında çalıştıkları okullara atama yapılması yüzünden gerisin geriye okullarına gönderildi. Hali hazırda okullarında norm kadro fazlası olan bu öğretmenlerin ise akıbeti meçhul.
 
EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLANAMADI
 
Günaşırı yapılan değişikliklerden öğretmenler de öğrenciler de kendilerine düşen payı alıyor. Her hafta öğretmen değiştiren öğrenciler bir de her hafta değişen ders programlarıyla baş etmek zorunda. Sürekli değişen program yüzünden öğrenciler artık o günkü ders kitaplarını yanlarında getirmiyor. Okulların açılmasının üstünden üç hafta geçmesine rağmen öğretmenlerin sürekli yer değişmesi nedeniyle birçok okulda eğitim ve öğretim tam anlamıyla başlayabilmiş değil.
 
Birçok okulda teneffüs uygulaması da tarihe karışmış durumda. Ders saatlerinin artırılması ve derslik yetersizliği nedeniyle okul çıkış saatleri 17:30’dan 19:00’a uzamış durumda. Buna çare olarak da teneffüsleri 10 dakikadan 5 dakikaya inen öğretmenler ve öğrenciler daha sınıftan çıkamadan içeri giriş zilinin çalması yüzünden çareyi teneffüslere çıkmamakta buluyor. 
 
Gülçin İlgüz / Bülent Kepenk
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.