Maarif Müfettişleri Kanun Tasarısı Nasıl Düzenlenmeli?

Maarif Müfettişleri Kanun Tasarısı Nasıl Düzenlenmeli?

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Genel Merkez Yönetim Kurulu 07.06.2016(Bugün) TBMM’de Maarif Müfettişleri Kanun Tasarısı ile ilgili Milli Eğitim Alt Komisyonuna sunum yaptı. Koncuk, yaptığı sunumun detayını sosyal medya

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Genel Merkez Yönetim Kurulu 07.06.2016(Bugün) TBMM’de Maarif Müfettişleri Kanun Tasarısı ile ilgili Milli Eğitim Alt Komisyonuna sunum yaptı. Koncuk, yaptığı sunumun detayını sosyal medya hesabından açıkladı. Genel Başkan Koncuk şunları kaydetti:

Az önce TBMM'de Milli Eğitim Alt Komisyonunda Maarif Müfettişleri Kanun Tasarısı ile ilgili sunum yaptım. Kanun tasarısının mevcut şekliyle kanunlaşmasının teftiş sistemini alt üst edeceğini, iş ve işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülemeyeceğini söyledim. Türk Eğitim -Sen olarak teklifimizi şu şekilde formülüze ettik.

1-Teftiş tek çatı altında toplanmalıdır.
2-Yedi bölgede merkez teşkilatına bağlı, bölge teftiş büroları oluşturulmalıdır.
3-Tüm Maarif müfettişleri herhangi bir sınava tabi tutulmadan, mevcut özlük hakları ile, doğrudan sisteme dahil edilmelidir.
3-Mevcut kadro sayısına 1000 kadro daha ilave edilerek 3500'e çıkarılmalıdır.

Türk Eğitim -Sen olarak teklifimiz bu şekildedir. Bu teklifimiz Maarif müfettişleri ile görüşülerek oluşturulmuştur. Sonuç inşallah hayırlı olur. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum