LYS 2012 soru ve cevapları

LYS 2012 soru ve cevapları

Üniversiteye girişte ikinci aşama olarak uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ilk iki oturumu yapıldı.

Saat 10.00’da başlayan LYS-1’de (Matematik) 619 bin 133 öğrenci ter döktü. 14.30’da başlayan LYS-5’e ise (Yabancı Dil) 49 bin 543 üniversite adayı katıldı. Bugün saat 10.00’da başlayacak LYS-4’e (Sosyal Bilimler) 385 bin 659 öğrenci katılacak.

Zor ve zaman alıcı

LYS’yi Hürriyet için değerlendiren Fen Bilimleri Dershanesi Bölüm Başkanları sınavın orta seviyedeki öğrenciler için zorlayıcı olduğunu, bilgi ve yorum yapan öğrencilerin başarabileceğini açıkladı. Uzmanlar, “Sorular çok zor ve zaman gerektiriyor. İyi öğrenciler başarabilir, orta öğrenciler çok ama çok zorlanır” dedi.

Geçen yıl daha kolaydı

Kazım Altun (Geometri Bölüm Başkanı): Sorular müfredata uygun. Soruların bazıları zaman alıyor. Zamanı iyi kullanan öğrenci başarılı olabilir. Orta ve alt grup öğrencileri zaman açısından zorlayabilir. Matematikte 50 sorudan çıktıktan sonra bunları yanıtlamak öğrenci açısından zor olur. Bilgi seviyesi yukarıda olan bir sınav. Düzenli çalışmamış öğrenci için zor bir sınav. Bu yıl bazı sorularda çizim öğrenciye bırakılmış. Geçen yıl daha kolaydı. Bilgi ve yorum yapabilenler başarılı olabilir.

LYS-1 Matematik soru ve cevapları için Tıklayınız

LYS 1 VE 4 SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.