Lodos Ankara, Marmara ve Ege'de etkili oldu

Lodos Ankara, Marmara ve Ege'de etkili oldu

Lodos, Ege'yi de felç ettiİzmir ve Manisa'da şiddetli lodos ve ardından başlayan yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İstanbul-İzmir kara yolu bir süre trafiğe kapandı.Alınan bilgiye göre, İzmir'de dün akşam saatlerinde şiddetini artıran lod

Balçova, Bornova ve Karşıyaka ilçelerinde park halindeki araçlar, devrilen ağaçlar nedeniyle hasar gördü. Balçova ve Güzelyalı'da, yağmur nedeniyle bazı iş yerleri ve evlerde de su baskınları oldu.

Manisa'da da yağmur nedeniyle Erler Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile İbrahim Gökçen Bulvarı'nda bulunan yaklaşık 20 iş yerini su bastı.

Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Öte yandan İstanbul-İzmir kara yolunun, Gediz Köprüsü'nden Manisa Fuar Alanı'na kadar olan bölümündeki yolun İzmir'e istikameti, yağmur sularının oluşturduğu taş, çamur ve çöp birikintisinin temizlenmesi amacıyla bir süre trafiğe kapatıldı.

Belediye ekiplerinin yaptığı temizlik çalışması sırasında trafik başka bir yoldan verildi.


--------------------------------------------------------------------------------

Ankara'da lodos ağaçları devirdi

Ankara'da etkili olan şiddetli lodos nedeniyle kökünden sökülen ağaç hareket halindeki bir aracın üzerine devrildi. Lodosun etkisiyle bir elektrik direği de kırıldı. Araçlar devrilen ağaçlar nedeniyle trafikte zor anlar yaşadı.

Türkiye genelinde etkili olan şiddetli lodos, Ankara'da da hayatı olumsuz etkiledi. Bahçelievler semtinde hareket halindeki bir aracın üzerine kökünden sökülen bir ağaç devrildi. 7. Cadde üzerinde meydana gelen olayda araçta büyük çapta hasar meydana geldi.

Mamak'ta ise bir elektrik direği şiddetli rüzgarın etkisiyle kırılarak yolu kapattı. Polisin güvenlik önlemi aldığı yolda, Tedaş görevlileri elektrikleri keserek can ve mal kaybına engel oldu. Elektrik direğinin telleri ise yere düştü.

Çukurambar semtinde ise bir ağaç gövdesinden kırıldı. Yola düşen ağaç trafiğin aksamasına neden oldu. Yoldan geçmekte olan bir çöp toplama aracı ve çalışanlar şiddetli lodos nedeniyle zor anlar yaşadı.

Sabaha doğru etkisini kaybetmeye başlayan lodos, Ankara'nın birçok bölgesinde kırılan ağaçlar ve devrilen direkler nedeniyle hayatı olumsuz etkiledi.


--------------------------------------------------------------------------------

Lodos, Marmara'yı esir aldı, dalgaların boyu deniz fenerini aştı

Marmara ve Ege'de etkili olan kuvvetli lodosun hızının saatte ortalama 80 kilometreye ulaştığı bildirildi.

İstanbul'da Kadıköy-Eminönü hariç, iç ve dış hatlardaki feribot, arabalı vapur, deniz taksi ve deniz otobüsü seferlerinin tamamı iptal edildi.

Marmara ve Ege'de etkili olan kuvvetli lodosun hızının saatte ortalama 80 kilometreye ulaştığı bildirildi. İstanbul'da Kadıköy-Eminönü hariç, iç ve dış hatlardaki feribot, arabalı vapur, deniz taksi ve deniz otobüsü seferlerinin tamamı iptal edildi. Yalova-Pendik ve Yalova-Yenikapı arasındaki hızlı feribot, Yalova-Kartal arasındaki deniz otobüsü ve Topçular-Eskihisar arasındaki feribot seferleri durduruldu. Sabah şiddetini artıran ve 17 evin çatısının uçmasına sebep olan lodos, uçakların Atatürk Havalimanı'na inişini de zorlaştırdı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısı, kısmen zarar gördü. Kent dün akşamdan itibaren kuvvetli sağanak yağışın etkisi altına girdi. Büyükşehir Belediyesi, fırtına, yağış öncesi, yağış anı ve sonrası için ekiplerini alarma geçirdi. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışın bugün sabah saatlerinde etkisini kaybedeceğini aktardı.

Marmara Denizi'nde yüksekliği 3 metreyi bulan dalgalar nedeniyle 42 yerli ve yabancı şilep ile tanker, geceyi Şarköy ve Tekirdağ açıklarında geçirdi. Balıkçılar denize açılamadı. Çanakkale Boğazı'nda etkili olan fırtına nedeniyle bazı araba vapuru seferleri iptal edildi. Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferlerine ara verildi. Gelibolu-Lapseki arabalı vapur seferleri durduruldu. Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan lodos, Bursa'da 500 yıllık bir çınarı devirdi. Karbonmonoksit gazından zehirlenen 75 kişi hastanelere kaldırıldı. Nurdan ve Fatih Enesali çiftinin, 2 yaşındaki kızları Nisanur'un gece ağlaması üzerine ölümden döndükleri öğrenildi. Nisanur'un ağlamasıyla uyanan çift, zehirlendiklerini anlayınca hemen 112 Acil Servis'i aradı. Hastaneye kaldırılan Enesali çiftinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Muğla'nın Bodrum ilçesinde de tekneler denize açılamadı. İzmir'de saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan lodos, dün akşam saatlerinde etkisini yitirerek, yerini sağanak yağışa bıraktı. Bostanlı bağlantılı vapur seferleri iptal edildi. Kocaeli'nin Darıca ilçesinde belediyeye ait yüzer iskelenin karayla bağlantısını sağlayan çelik halatlar koptu. Bölge genelinde yarından itibaren lodosun etkisini azaltacağı öğrenildi.

Yeni iskele 24 saatte hizmete açılacak

Şiddetli lodos sebebiyle Karaköy İskelesi'nin önceki gece batmasının ardından Eminönü'nde yapımı devam eden yeni iskeleyi bitirme çalışmaları hızlandı. Gelecek yıl ocak ayında bitirilmesi planlanan iskele bugünden itibaren kullanıma sunulacak. İskeleye ayrıca yeni yüzen dubalar konulacağı öğrenildi. Bu arada, batan iskeleden yapılan seferler, bir süre Karaköy, Kabataş ve Eminönü'ndeki diğer iskelelerden gerçekleştirilecek. Kabataş-Kadıköy hattına da ek seferler konuldu. Adalar hattı hariç iç hatlardaki vapur seferlerinde bir aksama yaşanmadı. Lodosun bugün itibarıyla karayele döneceği aktarıldı.


--------------------------------------------------------------------------------

Sahil yolu göl oldu

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağmur ve şiddetli lodos nedeniyle yükselen dalgalar yüzünden Anadolu Yakası'nda sahil yolunu su bastı. Kartal ve Kadıköy sahilinde onlarca araç su içinde mahsur kaldı. Denizdeki fırtına balıkçı kayıklarını sürükleyip parçaladı.

Gün boyu etkisini artırarak devam eden fırtına dün akşam saatlerinde iyice şiddetlendi. Marmara Denizi'ndeki fırtına nedeniyle dalgalar metrelerce yükseldi. Kadıköy Caddebostan ve Kartal sahilinde, dalgakıranları aşan dalgalar sahil yolunu su ile doldurdu. Sağanak yağmurun da etkisiyle biriken suda çok sayıda araç mahsur kaldı. Araç sürücüleri saatlerce kurtarılmayı bekledi. Sahil yolunun aniden kapanması nedeniyle trafik de felç oldu. İtfaiye ekipleri ve kurtarıcı araçları yoğun trafik nedeniyle sürücülerin yardımına yetişmekte zorlandı. Taksi ve dolmuşlar trafiğe takılınca, çok sayıda vatandaş, evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştı. Caddebostan'da oturan bir vatandaş, dalgaların yaklaşık 8 metre yükseldiğini, sahil yolundaki su baskının bu dalgalardan kaynaklandığını söyledi.

Öte yandan, fırtına sahildeki balıkçı kayıklarını da kıyıya sürükledi. Çok sayıda kayık dalgakıranlara çarparak parçalandı. Akşam saatlerinde Haydarpaşa Limanı'ndan sürüklenen Salacak Sahili'ne oturan gemiler ise hala kurtarılmayı bekliyor. Personelleri boşaltılan gemilerden birisi yan yatmış durumda. Polis gemilere kimsenin çıkmaya çalışmaması için olay yerinde nöbet tutuyor.


milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.