Liselere girişte maceraya devam!

Liselere girişte maceraya devam!

TEOG’da neler oluyor, bilen var mı? MEB, artık bu konuda açıklama yapmıyor.

TEOG’da neler oluyor, bilen var mı? MEB, artık bu konuda açıklama yapmıyor. Son skandalın bile üzeri kapatıldı. Daha da vahimi, hiçbir şey olmamış gibi gelecek yıl, aynen yola devam edilecekmiş.

Pes doğrusu...

Peki kolejlere giriş nasıl olacak? İşte o da tam bir muamma. MEB’le görüşmeleri sürüyormuş. Bu yıl yaşananlardan sonra, artık kim MEB’e ve Özel Okullar Birliği’ne güvenebilir ki!
MEB, tüm olup bitenlerden sonra, TEOG konusunda bir durum değerlendirmesi yapmak zorunda. Yoksa büyük bir hata işlemiş olur. Örneğin hangi okulda hâlâ kaç açık var, ortaokulu bitiren kaç öğrenci sistem dışı kaldı, nerede hatalar yapıldı, hangi okul en son kaç puanla öğrenci aldı?..

Bütün bunlar bir bir açıklanmalıdır.

Yok eğer bu yapılmadan yola devam edilecekse, ki öyle görünüyor, yazık, çok yazık demenin ötesinde aklımıza bir şey gelmiyor.

Milyonlarca öğrenci ve veliyle, aylardır kedinin fareyle oynadığı gibi oynanıyor, hiç olmazsa, yeni sınav döneminde aynı hatalar yaşanmasın..

Yok eğer yaşanan tüm olumsuz gelişmeler bir hata olarak değil, sistemin bir parçası olarak değerlendiriliyorsa, ona da şapka çıkartırız.

ABBAS GÜÇLÜ-MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.