Lise öğrencileri zorunlu kurtarma sınavına giriyor

Lise öğrencileri zorunlu kurtarma sınavına giriyor

Okulların kapanmasına 2 hafta kala ders notu 50'nin altında olan lise öğrencileri 'kurtarma sınavı'na giriyor. Öğrenciler sınavın zorunlu olmasını eleştiriyor

Bu yıl Ortaöğretim kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle ilk kez bu dönem uygulanacak "ortak sınav", lise öğrencisini de öğretmenlerini de zor duruma soktu.

Bu değişiklikle bir dersten not ortalaması 50'nin altında kalan öğrenciler kurtarma yazılısı olarak kabul edilen "ortak sınav"a girecek. Sınava girmeyenin durumu puanla değerlendirilmeyecek ama not ortalamasının hesaplanmasında bu sınavlar da dahil edilerek hesaplama yapılacak. Sınavdan düşük not alanın ise puanı daha da düşecek.

Okul yöneticileri ve öğretmenler, geçen hafta kar tatili nedeniyle henüz kendi sınavlarını tamamlayamadıklarını söyleyerek, notları en geç 20 Ocak'ta sisteme girilmesi istenen ortak sınavları yetiştirmekte sıkıntı yaşadıklarını söylüyor.

Öğrenciler ortak sınava girmese de bu sınav okuldaki yazılılardan biri olarak kabul edilecek ve ortalamayı etkileyecek. Sınavlara not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler de katılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum