Kuvvetli yağış uyarısı!

Kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji 11 ilde kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada; Ankara parçalı bulutlu 10 derece,İstanbul öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13 derece, İzmiraralıklı sağanak yağışlı 14 derece olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Manisa, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla, Aydın, İzmir, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran, Antalya'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. 

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla, Aydın, İzmir, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran, Antalya'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, gizli buzlanma ve don vb.) dikkatli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli, Edirne ve Çanakkale ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde bölgenin güneybatısında güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile öğle saatlerinde Manisa, Denizli ve Uşak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ile öğle saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Antalya il merkezi ve batı ilçeleri ile öğle saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Antalya'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin Batı Akdeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu, Doğu Akdeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop ve İnebolu çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla bölgenin batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayo ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.