Kuvvetli yağış geliyor

Kuvvetli yağış geliyor

Cuma günü Balkanlar ve Karadeniz üzerinden yeni bir soğuk ve yağışlı havanın gelmesi bekleniyor

 

Yurdun doğu bölgelerinde, bugün kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında kalan tüm yurtta baharmevsimine uygun yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülecek.

Yağışların, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari) ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde ise lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Dolu, sel, lokal su baskını konusunda ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

BAHAR YAĞIŞLARI BU HAFTADA DA ETKİLİ OLACAK

Bahar yağışları, bu hafta da aralıklarla etkisini sürdürecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre, bahar yağışlarının yeni haftanın ilk günlerinde orta ve doğu kesimlerde, hafta ortasından sonra ülke genelinde aralıklarla etkili olmaya devam edeceği belirtildi.

Buna göre, bugün, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında kalan tüm yurtta aralıklarla baharmevsimineuygun yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari) ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli değişiklik beklenmiyor.

Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişlerinin beklendiği Salı günü, yağışların; Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı batı bölgelerde güneşlenmeyle birlikte 2 ila 4 derece artacak, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda 1 ila 3 derece azalacak.

Çarşamba ve Perşembe günleri aralıklarla ülkenin büyük bir bölümünde devam edecek yağışlara ilave olarak, Cuma günü Balkanlar ve Karadeniz üzerinden yeni bir soğuk ve yağışlı havanın gelmesi bekleniyor.

Cuma günü kuzey, iç ve doğu bölgelerde görülecek yağışla birlikte, hava sıcaklığında özellikle kuzey kesimlerde düşüş bekleniyor. Hafta sonunda şu anki verilere göre sıcaklığın ülke genelinde hissedilir derecede azalmasıyla yağışların ülke geneline yayılacağı ve etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

Bugün, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Salı günü ise Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden lokal su baskını, ani sel, trafikte aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Lokal Dolu yağışı, ani sel, lokal su baskını, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Bu sabah saatlerinde Karadeniz kıyı kesiminde (Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Hopa ve İnebolu) sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde düşüş vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, doğu kesimleri (İstanbul Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Çok bulutlu, İç kesimleri (Kütahya, Uşak, Afyon ve Denizli) ile Muğla çevresi aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde İnebolu çevrelerinde sis görülecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde Samsun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde sis görülecek. Yağışların Doğu karadeniz'in iç kesimlerinde öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Malatya dışında bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.