Kurtulmuş'tan CHP'ye destek

Kurtulmuş'tan CHP'ye destek

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP tarafından gündeme getirilen yüzde 7'lik seçim barajına destek verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP tarafından gündeme getirilen yüzde 7'lik seçim barajına destek verdi.Rahmetli Özal'ın da seçim barajını kaldırmak istemediğini hatırlatan Kurtulmuş, "Şu anda Anavatan Partisi diye bir parti kalmadı." dedi.

Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin 4. Olağan Genel Kurul'nda yaptığı konuşmada, vesayetçi düzenin ortadan kaldırılması için milli iradeyi yansıtacak yeni bir anayasa yapılması gerektiğini ifade etti. Bir ülkenin demokratik olmasının sadece anayasa ile mümkün olmadığını ifade eden Kurtulmuş, anayasalar, seçim yasası, siyasi partiler yasası yasası ve Meclis içtüzüğünün de ülkenin demokratikleşmesini göstereceğini dile getirdi. Saadet Partisi olarak12 Eylülvesayet rejiminin gölgesinde yapılan dört yasanın değişmesi için bütün güçleri ile mücadele edeceklerini söyledi.

Askeri vesayet ve darbelerden yakınan partilerin, Siyasi Partiler veSeçimYasası'nın tuzaklarından milleti kurtarmaları gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, yüksek seçim barajları yüzünden 2002 yılında halkın oylarının yüzde 43'ünün, 2007 seçimlerinde yaklaşık yüzde 20'sinin geçersiz sayıldığını kaydetti. Kurtulmuş, millet iradesini savunduğunu söyleyen siyasi iktidarın Başbakanı'nın seçim barajı düşmesi durumunda siyasi istikrarsızlık olacağını söylediğini belirterek, "Bırakın onu 12 Eylülcüler savunsun." dedi. Kurtulmuş,AK Partiönündeki demokratikleşme sınavlarından en önemlisinin seçim barajlarına yönelik tutumları olacağını ifade etti. Rahmetli Özal'ın da seçim barajını kaldırmak istemediğini hatırlatan Kurtulmuş, "Şu anda Anavatan Partisi diye bir parti kalmadı." diye konuştu. Anavatan Partisi'nin iki defa başbakanlığı aldığını ve bir kez de cumhurbaşkanı seçtiğini, seçim barajları sayesinde de parlamentoda yüksek oranda temsil edildiğini vurguladı. Kurtulmuş, seçim barajlarının bir gün o barajlardan medet umanların boğulacakları yerler olacağına işaret etti. Kurtulmuş, barajın indirilip indirilmemesinin kendileri için fark etmeyeceğine işaret ederek, "Bizim için yüzde 7 değil, yüzde 17 hiç fark etmez." ifadelerini kullandı.
Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.