Kulübede sigara içti cezayı yedi

Kulübede sigara içti cezayı yedi

Kulübede sigara içen teknik direktöre cezayı kaymakam kesti

Mahmut Deri'ye, Çermik Kaymakamı Murat Erkan'ın şikayeti üzerine Kabahatler Kanunu uyarınca içtiği her sigara için 69 TL para cezası kesildi. Teknik direktör, "Sigara içmem doğru bir hareket değildi. Ancak sahada uyarıcı bir levha yoktu" dedi.

TÜRKİYE'de ilk kez Diyarbakır'da Sur Belediyespor Antrenörü Mahmut Deri, Çermik Kaymakamı Murat Erkan'ın şikayeti üzerine 207 TL para cezasına çarptırıldı. Deplasmanlı birinci amatör kümede lider durumda bulunan Sur Belediyespor'un deplasmanda Çermikspor ile 25 Ocak'ta oynadığı karşılaşmada sigara içtiği gerekçesiyle Sur Belediyespor Antrenörü Deri'ye, Kaymakam Erkan'ın şikayeti üzerine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi uyarınca içtiği her sigara için 69 TL para cezası kesildi. Deri, müsabakanın iki takımın da iddialı olması nedeniyle biraz gergin geçtiğini ve sigara içerek stres atmaya çalıştığını söyledi.

Kimliğini istediler

Maçı tribünden izleyen Çermik Kaymakamı Erkan'ın talimatı ile ikinci yarının ortalarına doğru bir görevlinin gelerek kimliğini istediğini belirten teknik patron, "Kaymakam beyin talimatı olduğunu söyledi. Ben de müsabakadan sonra vereceğimi söyledim. Müsabakadan sonra görevli arkadaşlar kulüp başkanımızın aracılığı ile kimliğimi istedi. Kimliğimi verdim. Tutanak tutulduğunu söylediler. Müsabaka esnasında üç sigara içtiğimi belirtmişler. Bu durum Kabahatler Kanunu'na giriyormuş" dedi. Deri, Türkiye'de bir çok antrenörün canlı yayınlanan maçlarda bile sigara içtiğini söyledi.

Mahmut Deri, sözlerini şöyle sürdürdü: "207 TL para cezası kesilmiş. Yaptığım yanlıştı. Umarım bana verilen ceza Türkiye'de herkes için uygulanır. Yedek kulübesinde sigara içmem doğru bir hareket değildi.

Cezaya çok şaşırdım

Ancak sahada uyarıcı bir levha yoktu. Soyunma odalarında 'burada sigara içilmez' tabelası yoktu. Kulübelerde, sportif tesislerin içerisinde uyarıcı levha yoktu. Cezaya çok şaşırdım. Tabi ki cezayı ödeyeceğim. Ben de Kaymakam Erkan'a, Kabahatler Kanunu'na göre ilk sigarayı içtiğimde beni uyarmadığı ve içmeme göz yumduğu için dava açacağım." Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.