Kulislerde Sarıgül senaryoları

Kulislerde Sarıgül senaryoları

Dünkü yazımızda ipucunu verdiğimiz bazı kulis bilgileri aktarmaya devam edelim. Ak Parti'nin, kapatma davasını önlemek için önlem almaya çalışacağı bilgisini paylaşmıştık.

Anayasa değişikliği ve de kabine değişikliği ile bir tür karşı operasyon yapma girişiminden söz etmiştik.

Ancak tüm bunların yeterli olmayabileceği, partinin ikinci bir kapatma davasında ağır yara alabileceği gibi yorumlarla çalkalanan kulislerde 'seçim sonrası için de bir plan var' değerlendirmesi yapılıyor.

Bu plan, Sarıgül endeksliymiş. Ak Parti'nin el altından destek verdiği Sarıgül'ün CHP'nin oylarını aşağı çekmesi ve barajı geçmez ise; Ak Parti'nin yeniden iktidar olmasını sağlayabileceği, barajı geçer ise; bu kez TBMM içinde Ak Parti'yle koalisyon kurabilecek tek ve biricik parti olabileceği yorumu yapılıyor.

Bu nedenle Ak Parti şimdiden kendisine bir 'ortak arıyor' ya da daha ilerisi 'Ortak yaratıyor' diye değerlendirilebilir.

CHP kulislerinde konuşulan net bir bilgi şu: Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisini  organize eden ve 3 Kasım'dan önce ABD'de Erdoğan'ı çeşitli çevrelere tanıştıran Cüneyd Zapsu'nun, Sarıgül'ün de programını yaptığı iddia ediliyor. Dahası bu programın Erdoğan'ın o tarihteki programının hemen hemen aynısı olduğu, Gülen ile de görüşmenin 'ayarlandığı', Atlantik Courcil of United States (ACUS) gibi kuruluşlar ile de bizzat 'tanıştırıldığı' da ileri sürülüyor. 

Süleyman Soylu'ya verilen destek ile DP'nin üstlenmesine çalışılan rolün şimdi Sarıgül tarafından üstlenilmesi istendiği yorumları yapılıyor. O oyunun Cindoruk'un seçilmesiyle bozulduğu, şimdi ise Baykal'ın CHP kongresi ve bu arada ortaya çıkartacağı bazı 'özel Sarıgül bilgileri' ile bu oyunu bozabileceği yorumları da yapılıyor. 

Muhalefet liderlerinin gidemediği yerlere gidebilen, muhalefet liderlerinin harcayamadığı paraları harcayıp, mitingler düzenleyebilen ve bu nedenlerle arkasında; iktidar kadar önemli bir güç bulunduğu ileri sürülen Sarıgül'ün, ilk dosyası piyasaya sürüldü bile.

Ve yine CHP kulislerinde bir söylenti duyduk. Sarıgül'ün vergi numarası ile ilgili. Her vatandaşın bir tek vergi numarası olmalı. Peki ama Sarıgül'ün 3 tane vergi numarası varmış. "Peki neden üç ayrı vergi numarası var?" diye soruluyor.

Soruyu biz soralım. Belki Sarıgül bir açıklama yapar da bizim ve kamuoyunun ve de CHP kulislerinin merakı giderilir:

1956 doğumlu, Erzincan nüfusuna kayıtlı, Baba adı Hakkı olan 48559292958 TC kimlik numaralı Sayın Sarıgül, 7480038931 vergi numarası size ait mi? peki 7480012980 vergi numarası size ait mi? Ve yine 7480038931 vergi numarası size ait mi?

Size ait ise; neden üç ayrı vergi numarası kullandığınızın bir izahı var mı?

Yanıt verirseniz, bu köşeden aynen yayınlayacağımızdan,  yanıt vermezseniz, bu sorunun başka platformlarlarda da karşınıza çıkacağından emin olun!

http://www.internethaber.com/author_article_detail.php?id=9226

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.