Kredi kartıyla kurbanlık alınabilir mi?

Kredi kartıyla kurbanlık alınabilir mi?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 'kredi kartıyla kurbanlık alınabilir mi?' tartışması ilahiyatçıları ikiye böldü. İlahiyat profesörü Şahin Filiz, 'kredi kartıyla borçlanarak kurban kesilmez' dedi.

Bu görüşe Diyanet karşı çıktı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı da buna karşı çıktı ve dini açıdan sakınca olmadığını, kredi kartıyla kurbanlık alınabileceğini açıkladı.


Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi İlahiyat Profesörü Şahin Filiz, kurumların kredi kartıyla vekaleten kurban kesmelerine karşı çıkarak “Kredi kartıyla borçlanarak ibadet yapılmaz. Çünkü hac gibi kurban gibi malla yapılan ibadetler kişinin temel ihtiyaçlarının ötesinde bir birikimi, varlığı söz konusuysa yapılabilir” dedi.

Bunun üzerine 'kredi kartıyla kurban kesilebilir mi?' tartışması alevlendi. Kurban Bayramı'nda kredi kartıyla kurbanlık alınıp alınamayacağı tartışmasına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Şevki Aydın son noktayı koydu. Hurriyet.com tr'ye açıklama yapan Profesör Aydın, ''Kurban kesme koşullarını bulunduranlar kredi kartıyla kurbanlık alabilir, dini açıdan hiçbir sakınca yok” dedi.

Maddi durumu kurban kesmeye elvermeyenlerin kredi kartını kullanarak kendilerini sıkıntıya düşürüp kurbanlık almasının uygun olmadığına değinen Profesör Doktor Şevki Aydın, “Durumu iyi olup kurbanlık alacak kişinin bunu kredi kartıyla almasında hiçbir sakınca yoktur. Din İşleri Yüksek Kurulumuz'un da kararı bu yöndedir” dedi.



Eski başkan ne diyor?



Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da kredi kartı ile kurbanlık alınabileceğini belirtti. Yılmaz, kurban kesmesi gereken kişinin kredi kartıyla kurbanlık alabileceğini, bunun dini açıdan da hiçbir sakıncasının olmadığını kaydetti.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.