Kpss Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Kpss Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Kpss Tercihleri Nasıl Yapılacak? Tercih Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Tercihlere Dikkat Edin
1. Kpss tercihleri büyük ihtimalle ÖSYM tarafından tercih klavuzunun yayınlanmasına müteakip internet üzerinden yapılacaktır. Adresinize tercih klavuzu gelmeyecek olup, tercih işlemlerinin başladığı basın yayın araçları ve ösym' nin internet adresinden duyurulacaktır.

2. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları KPSSP94, önlisans mezunları KPSSP93 ve lisans mezunları KPSSP3 puanlarını kullanacaklardır. Herkes Kpss' ye girdiği öğrenim düzeyinden tercih yapabilecektir. Örneğin sınava ortaöğretim düzeyinden başvurduysanız fakat şimdi önlisans mezunu olduysanız, ortaöğretim düzeyinden tercih yapabilirsiniz.

3. Tercih başvurularının yapılacağı son güne kadar istenen şartları sağlamanız gerekir. Örneğin tercih başvurularının son gününe kadar bilgisayar sertifikanızın olması gerekir veya o tarihe kadar okulunuzdan mezun olmanız gerekir. Eğer bu şartları sağlayamıyorsanız tercih yapar da yerleştirilirseniz aynı puanla bir daha 2010 yılında yapılacak sınava kadar tercih yapamazsınız. Bu nedenle tercih yaparken çok dikkatli olmanız ve şartlarını sağlayamadığınız kadrolara başvurmamanız gerekir.

4. Tercih yaparken sisteme girebilmek için şifre edinmeniz gerekmektedir. Eğer daha önceki yerleştirmelerde şifre edindiyseniz onunla giriş yapabilirsiniz. Şifre almadıysanız ya da unuttuysanız "şifre edin" alanına tıklayarak kimlik bilgilerinizi girecek ve ekrandaki açıklamaları izleyerek şifrenizi alacaksınız. Eğer bilgilere e mail adresi de yazarsanız daha sonra şifrenizi unuttuğunuzda daha kolay şifreye ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden 15 tercih yapacaksınız. İlk önce istediğiniz kadrodan başlayarak tercihlerinizi belirleyiniz.

5. Daha önceki kpss yerleştirmelerine başvurup yerleştirilen adaylar eğer yerleştirildikleri kurumlarca atamaları yapılmadıysa yerleştirildikleri kurum veya kuruluştan yerleştirildikleri kadro veya pozisyona atanmadıklarını gösteren resmi bir belge alarak bu belge ile birlikte şahsen Ösym' ye başvurması gerekmektedir. Yoksa tercih yapamayacaklardır.

6. Şartlarınıza uyan 15 tercihi belirliyorsunuz. Sistem tercih ve puan üstünlüğüne göre çalışıyor. İlk tercihten başlayarak o kadroyu tercih etmiş olanlar arasında puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılıyor. Tercih listenizde yer alan hiçbir kadroya sizden daha düşük puan alan birisi atanamıyor.

www.memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.