Kotil: Vizelerin kalkması bize yolcu olarak dönüyor

Kotil: Vizelerin kalkması bize yolcu olarak dönüyor

THY Genel Müdürü Temel Kotil, hükümetin komşularla açılım politikası ve vizelerin kaldırılmasından duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, "Dışişleri'ne teşekkür ediyoruz.

Vizeler kalkıyor, bu bize yolcu olarak dönüyor. Mesela Libya'ya yolcu sayısı üç kat arttı. Şam'a sefer sayımız 4'ten 214e çıktı." dedi.



SunExpress'in 2009 değerlendirmesi, 2010 hedefleri konusunda açıklamalarda bulunan şirketin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Temel Kotil, sunumun ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kotil, vizelerin kaldırılmasından en kârlı çıkan kurumlar arasında yer aldıklarını belirterek, "Vizeler kalkıyor. Dışişleri'ne teşekkür ediyoruz. Bu bize yolcu olarak dönüyor. Libya'ya sefer sayımızı 13'e çıkardık. Yolcu sayısı 3 kat arttı. Şam'a 4 sefer vardı 21'e çıkıyor." dedi.

SunExpress'teki Alman ortakları Lufthansa'ya THY'nin Star Alliance'a katılmasında gösterdiği destek için teşekkür eden Kotil, "Avrupa'nın iki büyük markası SunExpress'i destekliyor. SunExpress'te 7 yıldan beri görevdeyim. Kâr eden firmaları seviyoruz. Bulunduğu coğrafyaya hizmet etmek de görevi. Bu topraklar havacılık olarak çok bereketli topraklar. Yüzde 10 karlılığı yakalaması lazım. Coğrafi konum olarak üç saatlik mesafede verimli uçuş sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

"PERFORMANSINDAN MEMNUNUZ"

SunExpress'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stefan H. Lauer de, Lufthansa olarak Türkiye'ye ilk uçuşlarını 1956'da başladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu;

"Şu anda 128 uçuş gerçekleşiyor Türkiye ile Almanya arasında. Sadece Lufthansa olarak değil, ortaklığımızla da buradayız. Toplamda 700 çalışanımız var Türkiye'de. Biz de SunExpress'in performansından memnunuz. Son derece karlı bir şirket. Geçen yılı iyi bir karla kapattık. Dünyanın tersine. Bu yıl da benzer bir performans bekliyoruz. Birkaç yıl dışında çok tatminkâr bir ortaklık oldu. Daha da büyüyecek bir şirket. Önümüzdeki 5 yıla ilişkin önemli tartışmalar yaptık. Beklentiler gerçekleşirse sürekli bir karlı büyüme göreceğiz. THY ortak olduğumuz için çok mutluyuz."

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.