Kosova'da Türk polisinin öncülük ettiği çocuk şenliği yapıldı

Kosova'da Türk polisinin öncülük ettiği çocuk şenliği yapıldı

Kosova;da BM Kosova Geçici Misyonu (UNMIK) bünyesinde görev yapan Türk polisinin, geçen yıl başlattığı, Kurban Bayramı Çocuk Şenliği'nin ikincisi başkent Priştine;nin Gençlik ve Spor Sarayı;nda bu gece yapıldı.

Türk Polis Kontenjan Başkanı Emniyet Müdürü Mustafa Soysal, ''Kosovalı çocukları bir araya getirmek ve onların güzel dünyalarını fethetmek amacıyla başlattıkları bu şenliğin ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını'' söyledi.

UNMİK tarafından güvenliğin Avrupa Birliği Misyonu;na (EULEX) devredilmesiyle Kosova;da hizmet veren Türk polis sayısında önemli azalma olacağına dikkati çeken Soysal, dileklerinin Kosova;da bu şenliğin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi olduğunu söyledi.

Yüzlerce çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen şenlikte çeşitli dernek ve gruplar halk oyunları gösterisi sundu, şarkılar söyledi.

Çocuklar ellerinde farklı dillerde "Kurban Bayramı Kutlu Olsun" yazılı renkli balonlar taşıdı, salon Kosova ve Türk bayraklarıyla donatıldı.

Programın en ilginç bölümünü ise Kosova'daki Türk şirketlerinin sundukları armağan desteğiyle gerçekleşen piyango çekilişi oluşturdu. Çekiliş sonucunda şanslı çocuklar, bilgisayar, bisiklet, dijital fotoğraf makinesi gibi ödüller kazandı.

Şenliğin düzenlenmesine Türkiye Büyükelçiliği, TİKA , Priştine "Gerçek" Kültür Sanat Derneği ve Priştine Belediyesi de katkıda bulundu.

Daha önce UNMİK polisi olarak görev yapan 32 Türk polisi de AB misyonu EULEX görevlisi konumunda ilk hizmetlerini bu şenlikte sundu.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.