Köp sagol doganım

Köp sagol doganım

Teşekkürler kardeşim


Toplam 4.5 milyar euro (6.3 milyar dolar) yatırım, 15 bin kişiye iş imkanı ve yılda 450 milyon Euro vergi geliriyle Türkiye tarihinin en büyük sıfırdan dış yatırımı olacak Nabucco için zor günde en kritik destek Türkmenistan'dan geldi.

Baştan beri projeyi destekleyen ve Nabucco'nun ana gaz tedarikçileri arasında yer alan Azerbaycan'ın tavrı son anda belirsizleşirken, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Nabucco projesinin hayata geçirilmesi için doğalgaz satmaya hazır olduklarını açıkladı.

FAZLADAN DOĞALGAZ BİRİKTİ

Berdimuhamedov, ''Halihazırda ülkemizde ticaret için fazladan doğalgaz birikti. Bu doğalgazı tüketicilere kendi sınırımızda vermek şartıyla satmaya hazırız. Bu, farklı projeleri, aynı zamanda Nabucco projesinin de hayata geçirilmesine ve tamamlanmasına imkan verir'' dedi. Türkmenistan'ın 24.6 trilyon metreküp doğalgaz, 20.8 milyar ton petrol rezervi olduğu tahmin ediliyor.

Berdimuhamedov Nabucco desteğiyle ABD'yi de fethetti

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un Nabucco'yla ilgili açıklamaları projenin en büyük destekçileri arasında yer alan ABD yönetimi tarafından da olumlu karşılandı. Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns, Berdimuhamedov'un açıklamasını olumlu bulduklarını belirtti.

Burns, şunları söyledi: ''Berdimuhamedov'un sözlerini son derece olumlu karşılıyoruz. Zaten, Türkmenistan uzun zamandır enerji hatlarını çeşitlendirmek istiyor. Bu konuda ABD enerji şirketlerinin de enerji kaynaklarının arttırılması konusunda değişik teklifleri oldu. Bu konudaki teknik değerlendirme süreci devam ediyor.''

Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.