Komutansız Harp Akademileri töreni

Komutansız Harp Akademileri töreni

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu olması nedeniyle törene vekaleten Korgeneral Nejat Bilgin ev sahipliği yaptı.

HARP Akademileri’nin 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, devletin zirvesini buluşturdu. Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu olması nedeniyle törene vekaleten Korgeneral Nejat Bilgin ev sahipliği yaptı.

Devletin zirvesi

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile mezunların yakınları ve davetliler katıldı.

Daha önceki törenlere genellikle eski Genel Kurmay Başkanları ve eski Kuvvet Komutanları da katılırken bu yıl ki törene ise az sayıda katılım oldu.

Harp Akademileri’ndeki eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na mensup 170 subay ile 22 ülkeden 29 misafir askeri personel “kurmay” subay olarak mezun oldu. Kara, Hava ve Deniz Harp Akademilerini birincilikle bitirenlere diploma ve ödüllerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ikincilere TBMM Başkanı Cemil Çiçek, üçüncülere de Başbakan Tayyip Erdoğan verdi. Daha sonra da diğer mezun olanların diploması verildi. Dönem birincileri yaş kütüğüne plaket çaktı.

Güçlü devlet vurgusu

Bu güne kadar tutuklu en üst rütbeli subay olan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın cezaevinde olması nedeniyle törene ev sahipliği yapan Harp Akademileri Komutan Vekili Korgeneral Nejat Bilgin yaptığı konuşmada güçlü devlet güçlü ordu vurgusu yaptı. Korgeneral Bilgin şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz dönemde çevremizde, bölgemizde ve dünyada, ülkemizi de yakından ilgilendiren ve önemli derecede etkileyen gelişmelerin sürekli ve süratli bir şekilde gerçekleştiği, tarihin akışının hızlandığı günler yaşamaktayız. Belirsizliklerin hâkim olduğu bu ortamda, asimetrik tehditlerin, güvenlik ve sisteminin küresel ve bölgesel sorunların ağırlık kazandığı, yeni dengelerin kurulduğu bir süreçten geçmekte olduğumuz gerçeği önemli olgular olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarihi tecrübelerimiz bize, bu coğrafyada ülkemizin bütünlüğünü ve birliğini muhafaza ederek, devletimizin çatısı altında, hür ve bağımsız yaşamanın temel şartının güçlü olmakla olabileceğini göstermektedir. Dünyanın bu bölgesinde güçlü devletin en etkin ve caydırıcılık yönünden en önemli unsurunun diğer milli güç unsurlarıyla desteklenen güçlü bir silahlı kuvvetler olduğu da kanıtlanmış tarihi bir gerçektir.”

10 komutandan 5’i Hasdal’da

Cezaevİndekİ tek muvazzaf Orgeneral olan Harp Akademileri Komutanı Bilgin Balanlı komutasında 8 general-amiral ve bir albay bulunuyor. Orgeneral Balanlı dahil Harp Akademileri Komutanlığı’nı yöneten 10 kişiden 5’i, Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Korgeneral Yurdaer Olcan, Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Bülent Kocababuç, Müşterek Konsept ve Doktrin Deneme ve Eğitim Komutanı Tuğamiral Levent Görgeç de cezaevinde bulunuyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.