KKTC resepsiyonunda futbol konuşuldu

KKTC resepsiyonunda futbol konuşuldu

Meclis Genel Kurulundaki görüşmelerin ardından KKTC'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Swiss Otel'de düzenlenen resepsiyona katılan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, burada Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile uzunca bir süre sohbet etti.

Mehmet Ali Şahin'e resepsiyon sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile neler görüştüğü soruldu. Galatasaraylı olan Şahin, bir gazetecinin Fenerbahçe taraftarı olan Genelkurmay Başkanı'nın kendisinden herhalde Milan Baros'u istediği esprisini yapması üzerine, “İstedi bizden. Biraz zor veririz” yanıtını verdi. Şahin, şunları söyledi:

“Takımlarımızın Avrupa'daki şartlarını konuştuk. Genelkurmay Başkanı'mız (Fenerbahçe'nin) Santrafor sorunu olduğunu söyledi. Mesela Galatasaray'dan Baros gelse herhalde finalde oynarız” dedi. Kulüp başkanı olsaydım düşünürdüm ama şu anda böyle bir yetkim yok.”

MEHMET ALİ ŞAHİN: “BUGÜN ZORLANMADIM

Şahin, “Kürt Açılımı” konusunda görüşlerinin sorulması üzerine, herhangi bir yorumda bulunamayacağını, bir değerlendirme yapamayacağını söyledi. Şahin şöyle devam etti:

“Ben Meclis Başkanı olarak herhangi bir siyasi konuyu değerlendirmem doğru olmaz. Hayırlı olsun. Herkes izledi, siz de izlediniz, millet de izledi, onlar değerlendirirler. Benim bunun ötesinde bir şey söylemem mümkün değil.”

KKTC'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yanı sıra, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, Dışişleri Balanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner katıldılar.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.