Kızlarının okulu için CHP'ye isyan etti

Kızlarının okulu için CHP'ye isyan etti

Belediyelerin öğrencilere verdiği bursları Anayasa Mahkemesi'ne taşıyan CHP'nin tutumu, dar gelirli aileleri zor durumda bırakıyor. İşte bir annenin feryadı..

Turgutlu Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine yönelik verdiği bin 111 öğrenciden ikisinin annesi olan Yüksel Erbiçer, Aralık ayında yatan paranın Ocak ayında hesabına yatmaması üzerine sabah saatlerinde Turgutlu Belediyesine gelerek önünü kestiği Belediye Başkanı Serhat Orhan'a bursun neden ödenmediğini sordu. Burs ücretini ödeyeceklerini belirten Başkan Orhan'da, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nde bursları durdurma kararı çıkarttığını hatırlatarak; yazdıkları dilekçe ile konuyu İçişleri Bakanlığı bilgisine başvurduklarını söyledi.

CHP'nin itirazıyla Anayasa Mahkemesi'nden dönen belediyelerin üniversite öğrencilerine yönelik verdiği burs, dar gelirli aileleri zor durumda bırakıyor. Çocukların okutmak için soğukta okutmak için soğukta oturduğunu iddia eden Yüksel Biçer, çocuklarına burs veren Turgutlu Belediyesi'nde Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın önünü keserek Ocak ayında burs ücretini alamadıklarını belirterek dert yandı.

İki kızının da üniversite de okuduğunu belirten Biçer, boğazına düğümlenen konuşmasında, “CHP böyle yaparak başını yedi. Zaten kendi içleri karışıktı, şimdi de başka partilerin yaptığı hizmetlerin önünü kesmeye çalışıyor. Eşim emekli. Zaten geçim sıkıntısı çekiyoruz, birde bu olay iyice kötü oldu. Evime odun kömür alamıyorum. Çocuklarıma para yetiştirmek için bu kış aylarında soğuk havada oturmaya razı oluyoruz. CHP, Allah'ından bulsun. Çocukların 70 TL'lik bursuna göz dikti.”diye konuştu.

Hayırseverlerin katkılarıyla bin 111 üniversite öğrencisine burs verdiklerini belirten Belediye Başkanı Serhat Orhan, CHP'nin Anayasa Mahkemesine itirazı ile burs verme olayında İçişleri Bakanlığı'nın görüşünü almak için yazı yazdıklarını, burs vermek için farklı çözüm arayışı içersinde olduklarını söyledi. CHP'nin tutumunu sert bir dille tepki veren Orhan, “Göreve geldiğimiz günden bugüne, siyasi görüş ayırt etmeden tüm öğrencilere hayırseverlerimizin katkılarıyla burs veriyoruz. Bundan art niyet aranmasına anlam vermekte zorlanıyorum. Kaldı ki bu bursu CHP'li belediyelerde veriyor, meclisimizdeki CHP'li üyelerin belirttiği isimlere de veriyoruz. Temennim, bir an önce bu sıkıntının aşılması ve öğrencilere burs verilmeye devam edilmesi.”dedi.


vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.