Kimse seçim rüyası görmesin

Kimse seçim rüyası görmesin

Muhalefetin başlattığı 'erken seçim' tartışmalarına Başbakan Erdo-ğan'dan cevap geldi.

Seçimlerin Anayasa'nın öngördüğü zamanda yapılaca-ğını yineleyen Başbakan, Baykal ve Bahçeli'ye 27 Mart'ta yapılan mahallî seçim sonuçlarını hatırlattı. Erdoğan, CHP liderinin açıkladığı anket sonuçla-rını ise şöyle değerlendirdi: "Söylediği yüzde 20'li rakamları ikiye çarpın."



Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefetin son günlerde ısrarla gündeme getirdiği 'erken seçim' tartışmalarını bitirdi. Seçimlerin zamanında yapılacağını vurgulayan Erdoğan, "Kimse seçim rüyası görmesin. Bizim ağzımızdan söz çıktığı zaman o söz aynen nakittir. İlan edilen neyse, seçim o zamanda yapılacak." dedi. Başbakan, "AK Parti'nin oyu yüzde 20'lerde." diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da şu sözlerle cevap verdi: "AK Parti'nin oy oranını kendisine dert edindi, sağ olsun. Biz bundan sonra kamuoyu araştırmacılarına para vermeyeceğiz. Çünkü Baykal yapıyor bu işi. Ama siz Baykal ne diyorsa onu en az 2 ile çarpacaksınız." Partisinin Kadın Kolları Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülen eğitim programının açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, MHP ve CHP liderlerini, güreşte yenilgiye doymayan pehlivanlara benzetti. 9 ay önce yapılan mahallî seçim sonuçlarını hatırlatan Erdoğan, "El insaf, haliniz ortada. Yani siz güreşe doyacaksınız diye her yıl seçime gidemeyiz ki." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ar-Ge Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülen eğitim programının açılışında uzun bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, erken seçim yapmayacaklarını şu sözlerle dile getirdi: "Birkaç gündür Sayın Baykal bir yandan, Sayın Bahçeli bir yandan seçim kelimesini telaffuz etmeye başladılar. Yahu el insaf, daha 9 ay önce ülkede seçim yapıldı ve haliniz ortada, sonuçlar ortada. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Yani siz güreşe doyacaksınız diye her yıl seçime gidemeyiz ki. Aslında bizim Cemil Bey'in (Çiçek)... Erzurumlu neydi o, Teyyo Pehlivan o hikaye var ya... Cemil Bey zaman zaman onu anlatır, biz de neşeleniriz. Anayasa ne diyor? 'Seçimler 4 yılda bir yapılır'. Şimdi kaç yıl oldu? 2,5 yıl. Daha 1,5 yıl var. Bırakınız seçim yapmayı, seçim kelimesini telaffuz etmenin dahi bu ülkenin ekonomisi üzerindeki etkilerini bunlar düşünmüyorlar. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde erken seçim mantığı yok. Bu, geri kalmışlığın alametidir."

Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

BİZİM SÖZÜMÜZ NAKİTTİR: Eskiden Türki-ye'de ortalama 16 ayda bir hükümet değişirdi. Altını çizerek ifade ediyorum, kimse seçim rüyası görmesin. Biz, alışılmış liderlerden değiliz. Kusura bakmasınlar bizim ağzımızdan söz çıktığı zaman o söz aynen nakittir. Seçimler Anayasa'mızın öngördüğü çerçevede, zamanında yapılacaktır. AK Parti hâlâ açık ara öndedir, hâlâ açık ara birinci partidir."

BU ÜLKEYİ KARIŞTIRAMAYACAKSINIZ: Bunlar, 'ne yapalım da ülke karışsın' diyorlar. Ama karıştıramayacaklar. Ne yaparsanız yapın, karıştıramayacaksınız. İster Ergenekon'un avukatı olun, ister bilmem neyin avukatı olun, çetelerin avukatı olun, mafyanın avukatı olun, bu ülkeyi karıştıramayacaksınız. Bu ülke her geçen gün daha iyiye gidecek.

MHP 3,5 YILDA KAÇIP GİTMİŞTİ: CHP'ye bir şey diyemeyeceğim, çünkü hayatında tek iktidar yok. MHP, kenarından, köşesinden bizden önce iktidar ortağıydı. Onların döneminde ülkede nelerin olduğu belli, şimdi 'erken seçim' diyor. Ya hangi yüzle 'erken seçim' diyorsun 5 yıllığına milletim sana iktidar yetkisi verdi, 3,5 yıl dayanabildin, bırakıp, kaçıp gittin. Niye bırakıp gittin? Bırakmasaydın, çalışsaydın senin de olurdu.

BİR YANAĞIMIZA VURDUKLARINDA ÖBÜR YANAĞIMIZI DÖNMEYECEĞİZ: Bizi eleştiriyorlar. Bir yanağımıza vurduklarında öbür yanağımızı da kusura bakmasınlar dönmeyeceğiz. Bunlar orta sahada top çeviriyor. Ama golü atan atmış. Bu muhalefet Türk siyasi tarihinin en tembel muhalefetidir. Çalışmak, yol göstermek, yapacağını söylemek, böyle bir dertleri yoktur. Bu liderlerin tek derdi, tek kaygısı kendi koltuklarını, kendi makamlarını, kendi ikballerini düşünmektir.

BİZ BURADA FİLM Mİ ÇEVİRİYORUZ?: (Milli birlik ve kardeşlik projesi) Bu proje, bu süreç AK Parti'nin değildir. Bu proje, bu süreç devletindir. Tek yaptıkları engel olmak, tek bildikleri sorun çıkarmak, gel oturalım konuşalım, kabul etmezler. Öbürü 'kamera getirin kamerayla birlikte yapalım' der. Biz film mi çeviriyoruz? Bu ne gayriciddiliktir? Eflatun'un her zaman söylediği bir sözünü bir kez daha hatırlatıyorum: 'Korkaklar, zafer anıtı dikemezler.' On yıllardır tekrar tekrar üretilen korkulara kulak asarak, varabileceğimiz hiçbir yer yok.


Baykal ne diyorsa en az ikiyle çarpın

Baykal, bu ara çıktı bir şeyler daha söylemeye başladı. 'AK Parti'nin oy oranı şuralara düştü' diyor, aynı şeyi 29 Mart seçim sürecinde de yaptı. Kendi partisinin oy oranlarını bir kenara bıraktı, AK Parti'nin oy oranını kendisine dert edindi, sağ olsun. Biz bundan sonra kamuoyu araştırmacılarına para vermeyeceğiz. Çünkü, Baykal yapıyor bu işi. Ama siz Baykal ne diyorsa onu en az 2 ile çarpacaksınız. Sayın Baykal, sen bırak AK Parti'nin oy oranlarını, senin partinin oy oranları nerede, sen neredesin? 7 yılda girdiğin 3 seçimde partini nereden nereye getirdin? ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.