Kimse aramıza nifak sokamaz

Kimse aramıza nifak sokamaz

Başbakan Tayyip Erdoğan, Muş Belediye Meydanı'nda düzenlenen 106 tesisin toplu açılış töreninde birlik vurgusu yaptı

"Nasıl ki Alparslan'ın ordusunda omuz omuza verdiysek, nasıl ki Malazgirt'te Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Za-za'sıyla birlikte şehit olduysak, aynı ufka beraber baktıysak yine beraber bakıyoruz." diyen Erdoğan, kimsenin vatandaşlar arasına fitne tohumu saçamayacağını vurguladı. Bu kardeşliğin 10 yıllık değil, bin yıllık bir kardeşlik olduğunu kaydederek, "Birileri bizim aramıza nifak tohumları atmak istiyor. Bizi kimse birbirimizden ayıramayacak." diye konuştu.

Başbakan, inkâr politikalarının sona erdiğini de dile getirdi. "İnkâr politikaları, terör benim Muşlu kardeşime kaybettirdi. Artık inkâr politikaları sona ermiştir. Kardeşliğimizi zedeleyecek her türlü girişim, elimizin tersiyle itilmiştir." ifadelerini kullandı. Erdoğan, CHP kurultayına da göndermede bulundu. "Ankara'da kurultaya gitmekten fırsat bulup da halkın içine giremeyenler var." diyerek şöyle devam etti: "Siz onları Muş'a çağırın. Ellerine geçirdikleri aslı astarı olmayan kâğıt parçalarını sallamak suretiyle Kayseri Belediye başkanımı zan altında tutmak isteyenler önce kılavuzlarını değiştirsinler. Hani, Muşluların dediği gibi, 'beradayi beradayi (boş boş) konuşmasınlar'."

Başbakan Erdoğan, Muş Alpaslan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'ndeki konuşmasında ise Türkiye'de özgürlükler adına konuşanların, önce sırtlarındaki dolu çuvalları temizlemeleri gerektiğini belirterek, "O çuvalların içinde çok çirkin belgeler var. Başörtüsü meselesi yüzünden benim çocuklarım da okula sokulmadı. Bir baba olarak bunun çilesini çektim." şeklinde konuştu.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.